67'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

27 oktober 2012 14:30

Ewijk, C.J. van

OPEINDE - ONT tegen Blauw Wit ’34 was een rare wedstrijd. ONT had een half uur lang niks in de melk te brokkelen tegen de gasten. Maar de gelijkmaker van ONT op slag van rust was de basis voor een prima tweede helft die tot een verdiende 3-2 overwinning leidde.

Het was aan de onzorgvuldigheid van Blauw Wit ’34 te danken dat de wedstrijd niet al na een half uur gespeeld was. ONT was niet echt bij de les leek het. Verdedigend vielen er gaten, het middenveld liep vooral achter de tegenstander aan en aanvallend werd er niets gecreëerd. Dat de Leeuwarders pas na 26 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen dankte ONT aan Dhirin Sewgobind en Jeroen de Wind die 100% kansen niet benutten. Sewgobind maakte wel de 0-1 toen de Blauw Wit’34 speler de bal zo maar mee kreeg en in vrije positie kon scoren. De Wind kreeg na de openingstreffer nog twee kansen op een treffer, maar ONT ontsnapte. Dat was al in de fase van de wedstrijd waarin ONT wat meer vat op de tegenstander kreeg. In de blessuretijd van de eerste helft kwam ONT op gelijke hoogte. Thomas van der Lei bracht een voorzet bij de tweede paal waar Oebele Twijnstra de bal fraai in de verre hoek kopte. Een mooie opsteker voor ONT richting de tweede helft.

ONT begon sterk aan die tweede helft. Na twee minuten testte Egbert Huzlinga Blauw Wit ’34 doelman Klaas Atema. Het vlammende schot van de ONT aanvaller werd door Atema gepareerd. Twee minuten later ging de bal op de stip. Scheidsrechter Van Ewijk uit Utrecht zag in een overtreding op Stefan Roffel een strafschop. Mario Dekker benutte die feilloos en zette ONT daarmee op een 2-1 voorsprong. De gasten slaagden er in de tweede helft niet meer in de grote kansen te creëren die er het eerste half uur wel waren. Dat was ook de verdienste van ONT dat de tegenstander geen ruimte gaf voor de opbouw. Daarbij probeerde de thuisploeg inzet te koppelen aan goed voetbal en dat betaalde zich in de 67e minuut uit in de vorm van een derde doelpunt. Hulzinga bereikte de achterlijn en bediende Danny Zijnstra op maat. De inzet van de ONT verdediger belandde op de paal, de rebound was alsnog voor Zijnstra. Vijf minuten voor afloop scoorde Van der Lei fraai, maar die treffer werd, onterecht, afgekeurd wegens buitenspel. De 3-2 eindstand kwam in de blessuretijd op het scorebord. Een overtreding op Tijtsma werd met een strafschop bestraft en hoewel ONT doelman Rory Bruinja er nog een handje tegenaan had scoorde Folkertsma. Het was ook het laatste wapenfeit in de boeiende partij voetbal. Scheidsrechter Van Ewijk floot direct voor het einde.

Een belangrijke driepunter voor ONT dat de laatste plaats overdeed aan SDS. Omdat de teams aan de onderkant van de ranglijst allemaal verloren kruipt ONT een beetje richting staart van de middenmoot. Zaterdag a.s. neemt ONT het in een uitwedstrijd op tegen de tweede Leeuwarder ploeg, Leeuwarder Zwaluwen. Aanvang 14.30 uur.