2 - 1

VIOD VR3

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR1, 5e klasse 12

20 oktober 2012 14:30

ONT dames 1 speelde afgelopen zaterdag een inhaalwedstrijd thuis tegen dames 3 van VIOD uit Driezum. Bij aankomst van VIOD bij Sportpark Douwekamp werd de spanning door enkele dames van ONT flink opgeschroefd, want als eerste werd de keepster van VIOD dames 1 gespot. Wetende dat deze keepster hoofdklasse speelt was er toch wel enige onrust binnen de damesselectie van ONT.     Maar gelukkig wist trainer Anne Hulshoff met de uitspraak: “iedereen is te passeren”, de rust enigszins te bewaren. En uiteindelijk zou de trainer daarin ook gelijk krijgen.

Om half 3 mocht de wedstrijd van start gaan. ONT dames 1 begon erg onrustig en was eigenlijk telkens een stap te laat. De eerste kansen waren er dan ook voor VIOD. Met name bij corners en vrije trappen was VIOD zo nu en dan erg gevaarlijk.  Halverwege de helft begon ONT iets beter te voetballen en als snel kwamen ook de eerste kansen. Echter als je wil scoren bij een keepster van dat kaliber moet je toch met iets verrassendst komen om de score te openen en dat ontbrak de eerste helft.

De tweede helft was het weer VIOD dat de eerste kansen kreeg. En door foutjes achterin bij ONT was het ver in de tweede helft dan ook raak voor VIOD, 0-1. Na de 0-1 bleef ONT onrustig en hier en daar met dank aan Marije bleef VIOD maar op één doelpunt staan. Pas ver in tweede helft ging ONT meer drukzetten en besefte men dat er wat moest gebeuren om in ieder geval nog een punt te pakken. Ik denk met wellicht nog tien minuten speeltijd viel de 1-1 dan toch. Door een goeie voorzet vanaf rechts van Grytsje Elzinga wist Antje de keepster te passeren. De 1-1 werd niet alleen gevierd door de dames maar ook de supporters voor de kantine leverden hun bijdrage, dat ons natuurlijk alleen maar motiveerde om op zoek te gaan naar meer.  Met enige hulp van één van de VIOD speelsters die de bal  binnen het doelgebied met hand raakte waardoor een penalty werd gegeven, was er nog een laatste mogelijkheid voor ONT om de drie punten te pakken. Ik kan u vertellen een penalty nemen voor de kantine met een  1-1 stand in de laatste minuten en een gejuich van ONT supporters voor de kantine is niet iets wat je het liefste doet. Gelukkig was het raak en kon ik in ieder geval opgelucht adem halen dat deze bal van mij er in ging. De 2-1 was tevens ook de eindstand van de wedstrijd.