0 - 4

ONT VR1

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR1, 5e klasse 12

13 oktober 2012 12:30

ONT dames 1 moest het vandaag in een uitwedstrijd opnemen tegen concurrent Dokkum die voorafgaande aan de wedstrijd tweede in de competitie stonden, achter de dames van ONT.

Maar goed eerste worden is in principe voor deze najaarscompetitie niet van belang. Het enige wat telt is eindigen bij de eerste zes zodat je na de winter speelt voor promotie. Echter voor het zover is moeten er vandaag eerst maar weer eens punten worden gepakt. Met zeven punten uit drie wedstrijden mag ONT niet klagen maar goed als je op “safe” wil spelen kun je beter geen risico´s nemen.

Daar waar een aantal dames helaas het griepvirus te pakken hadden gekregen moest ONT dames 1 noodgedwongen met twaalf speelsters richting Dokkum. Maar goed de mouwen omhoog en het beste er maar van maken. Een verslagje van deze wedstrijd:

ONT begon goed aan de wedstrijd en wist meteen druk te zetten op vv Dokkum. Al snel in de eerste helft kreeg ONT de nodige kansen maar de stand bleef lang 0-0. Pas na een kwartier spelen was het uiteindelijk Froukje die de bal in het doel schoot. Slalommend met de bal wist Froukje door de verdediging te komen en uiteindelijk de bal precies in het linkerhoekje te schieten. Snel na de 0-1 werd ook de 0-2 gemaakt, dit keer kwam het doelpunt op naam van Grytsje. Ook vv Dokkum wist zo nu en dan met lange ballen op de snelle spitsen gevaarlijk te worden maar gelukkig kon ONT het doel schoon houden. Ondanks de vele kansen voor ONT bleef het de eerste helft maar bij 0-2 en dus was de wedstrijd nog niet gespeeld.

De tweede helft domineerde ONT maar het duurde het lang voor ONT de wedstrijd echt wist te beslissen. Pas ver in de tweede helft was het Antje die de 0-3 binnen schoot. Dokkum was nog wel één keer even gevaarlijk maar door een redding van Gooike bleef het doel schoon. Uiteindelijk wist Antje na de 3-0 nog één keer te scoren en ook meteen de eindstand te bepalen op 4-0. De drie punten gingen dus mee naar Opeinde.