62'
70'
Assist: Otto Kooi

14 augustus 2012 20:00

OPEINDE - ONT speelde gisteravond haar derde oefenwedstrijd. In Opeinde was zondag derdeklasser Harlingen de tegenstander. Over de gehele wedstrijd bekeken was ONT de betere partij, maar dat werd pas in de tweede helft in doelpunten uitgedrukt. Na een 0-0 ruststand werd de eindstand 4-1.

ONT trainer Dennis Stuiver zag weer een paar spelers van vakantie terugkeren en daarmee zat de oefenmeester wat ruimer in zijn spelers dan de voorgaande oefenpartijen. Het spelletje dat Stuiver wil spelen is na drie wedstrijden duidelijk aan het worden. De trainer eist veel beweging van zijn spelers waardoor een tegenstander keuzes moet gaan maken. Het zal echt wel een tijdje duren voor die bewegingen automatismen worden, maar de vormen, misschien ruwe vormen, die zijn er wel.

ONT startte met twee kansen binnen tien minuten. Hielke Knippels gaf met een steekpass een goede kans aan Jurre van der Woude. De van SC Boornbergum afkomstige speler zag zijn inzet gestuit worden de Harlingen doelman. Thomas van der Lei kreeg daarna een kans na een lange aanval, maar zijn schot trof geen doel. Niet veel later had Mario Dekker mogen scoren en dat had na 25 minuten ook Nico de Jong mogen doen. Uit een voorzet van Van der Lei twijfelde ONT’s rechterverdediger tussen koppen en een schot. En ja, dan wordt het meestal niks, zo ook deze keer. ONT kreeg nog een paar kansen, maar scoren is toch een kunst. Ook Harlingen doelpuntte niet, hoewel een uitval in de 31e minuut best tot een treffer had kunnen leiden. Nu ging het schot naast.

In de tweede helft stelde ONT orde op zaken. Na een kwartier stond de verdiende 1-0 op het scorebord. Jasper Drenthe ontfutselde een Harlingen verdediger de bal en stelde Otto Kooi in staat te scoren. En dat deed Kooi twee minuten later nog een keer. Teake van der Hoek, ook ex-SC Boornbergum, stak diagonaal het veld over en vond Egbert Hulzinga op links. De voorzet van Hulzinga was op maat, de kopbal van Kooi fraai.

Dat ONT verdedigend oplettender moet zijn bleek in de 24e minuut. Harlingen scoorde, maar het niet goed verdedigen begon al op het middenveld. Daar stond het even niet compact genoeg waardoor een pass naar de buitenkant kon worden gegeven. De Harlinger voorzet werd door de vrijstaande spits tot doelpunt gepromoveerd. Een minuut later bracht Drenthe de marge weer op twee en acht minuten voor tijd zorgde Hulzinga voor een mooi slotakkoord. Kooi legde de bal uit een ingooi van De Jong af op Hulzinga en die zorgde met een kiezelhard schot voor de 4-1 eindstand.

“Het is maar een oefenwedstrijd, dus het resultaat zegt niet zo veel” is dan het trainersjargon van de winnende en verliezende coach. Maar voor ONT is de wedstrijd wel een mooie opmaat richting bekerwedstrijd a.s. zaterdag tegen 2e klasser The Knickerbockers. In Groningen wordt om 14.30 uur afgetrapt.