ONTnieuws zondag 1 mei 2016. Update 1, 11.50 uur. Verloren middag voor ONT in Damwoude.

1 mei 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Verloren middag voor ONT in Damwoude.
DAMWOUDE - ONT liet zich niet voor het eerst deze competitie van haar slechtste kant zien. Broekster Boys werd alle ruimte gegeven om zelfvertrouwen te tanken voor de nacompetitie. En daar maakte de tegenstander met een 7-2 overwinning dankbaar gebruik van. En ONT? Dat speelde een naïeve wedstrijd en tankte zéker geen zelfvertrouwen.

Lees verder.

Update 1. ONT D1- rottevalle D1.
Zaterdag 30 april, 9 uur stonden we weer klaar op het veld. De eerste helft was niet al te best we waren niet fel en de kansen werden niet benut. Een speler van rottevalle liep zo door de achterhoede en hij scoorde helaas 0-1, even later de scheids fluit af einde eerste helft.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Een rustig programma. Maar liefst zeven wedstrijden stonden er in de planning. Om half 8 was Els via de achterdeur naar binnen geglipt. In de hal is een nieuwe vloer neergelegd die nog moest drogen deze mooie zaterdag. Vervolgens kwam Els haar hulpje niet opdagen en deed de telefoon het niet. Allemaal problemen. Gelukkig werden deze opgelost en konden we ons met onze gasten bezighouden.

Om 09.00u speelde ONT D1 tegen Rottevalle D1. De uitwedstrijd werd gelijkgespeeld met 2-2. Het niveau van deze wedstrijd was niet erg hoog. Vooral erg onrustig. Zou de clubscheidsrechter Peter Bakker hier een rol in hebben gespeeld? In elk geval eindigde ook deze wedstrijd in een gelijkspel.

Ook om 09.00u speelden onze F2 en F3. v.v. ONT F2 moest voetballen V en V ’68. Deze wedstrijd werd relatief makkelijk en met bij vlagen goed voetbal, met 9-0 gewonnen. v.v. ONT F3 maakt het iets spannender. Zij moesten voetballen tegen JV Oostenburg F6. De ruststand was 2-1 maar deze score konden ze helaas niet vasthouden. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Om 10.00u speelde ONT E1 tegen Broekster Walden E1. De uitwedstrijd eindigde in een 2-2 stand.
Beide ploegen gingen ditmaal voor de winst maar geen van beide ging er met de winst vandoor. De eindstand was 4-4. Wel was ONT E1 de meest sportieve ploeg.

ONT B1 - Kollum B1 werd geleid door Ed van Hunnik. Deze wedstrijd werd vol passie gespeeld. Des te meer omdat beide ploegen onderaan in de competitie speelden. Een winnaar zou een stapje dichter bij handhaving in de 1ste klas kunnen zijn. Helaas voor beiden, de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De ME1 en ONT F5 zouden de laatste twee wedstrijden spelen. Helaas kwam Leeuwarder Zwaluwen ME1 niet opdagen.
ONT F5 speelde zijn wedstrijd wel. Tegen de F4 van Drachten. De eerste helft werd er goed gespeeld door ONT F5 maar verder dan een 1-1 de kleedmaker in kwamen de jongen niet. De tweede helft zetten ONT F5 door. Ze waren het betere team en dat resulteerde uiteindelijk in een 4-1 winst.

Al met al, een relaxte ochtend bij de v.v. ONT jeugd.

Jeugdcommissie v.v. ONT

Senioren Vrouwen
ONT VR1 haakt af in titelstrijd.
VR 1 speelde Bergum tegen de plaatselijke, BBC VR 2, en na een ruststand van 1-0, een vrije trap op rand 16 mtr, die geen overtreding was maar er wel in ging.  Extra zuur dat dit de beslissing was. Verder waren er voor beide teams nog wel kansen, maar kansen zijn nog geen doelpunten!

ONT VR 2 was vrij.

Lammert Jeltema

Senioren Heren
ONT 5 (weekendje Frankfurt), ONT 4 (donderdag al gespeeld, 6-3 tegen 't Fean '58 5) en ONT 3 (competitie klaar) speelden niet.

ONT 2 ging naar Emmen om daar te spelen tegen DZOH 2. In Emmen werd een uitermate nuttige 1-3 overwinning behaald. Nuttig in een competitie waarin de "staartploegen" de laatste weken maar punten blijven sprokkelen. ONT 2 nam een snelle 0-2 voorsprong en zag de thuisploeg na de 1-2 alles op alles zetten om een beter resultaat neer te zetten. In de slotminuut profiteerde ONT 2 daarvan met de 1-3.

ONT 1 ging roemloos ten onder tegen Broekster Boys. Dat je minder kwaliteit hebt dan de tegenstander kan, een 7-2 nederlaag kan niet.