ONTnieuws zondag 17 oktober 2021

17 oktober 2021 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Ook Wykels Hallum prooi voor ONT.

OPEINDE - Duels tussen ONT en Wykels Hallum zijn vaak doelpuntrijk. Dat was in deze editie niet anders. Het werd 6-2 voor ONT. Was het in de eerste helft nog een redelijke gelijk opgaande strijd, in de tweede helft was ONT duidelijk beter. Fraaie aanvallen en dito doelpunten leverden de 6-2 eindstand op.

Klik op de foto hieronder voor het gehele verslag.
ONT_-_Wykels_Hallum.JPG

Chris Visser, hier stijlvol in actie, had met een assist en een doelpunt een aandeel in de 6-2 overwinning van ONT.
Foto Romke Visser (Smelnesport).

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren
Bij de senioren heren speelde alleen ONT1. Voor de overige teams was er geen programma of zegde de tegenstander af wegens persooneelsgebrek.
ONT 1 won met 6-2 van Wykels Hallum. In de loop van vandaag een verslag.

Jeugd
In totaal maar  vijf wedstrijden waar we er normaalgesproken minstens tien gewend zijn.  Twee keer ONT-Boornbergum en twee keer ONT-Drachtster Boys. Daar tussendoor één (oefen)wedstrijd van JO11-1 tegen Lycurgus JO11-1.

Als rode draad was er vandaag de controle op spelerspassen. Dit leverde de nodige discussie op langs de lijn, in de dug outs en in de commissiekamer.  Bij twee van de gastteams bleken namelijk teveel spelers met dispensatie mee te doen.  Als gevolg hiervan moesten deze teams in de rust aanpassingen doen, iets waar niet iedereen het mee eens was.  Gelukkig had ‘overtreding van de regels’ in beide gevallen geen directe invloed op het eindresultaat van deze wedstrijden.

JO15-1 tegen Boornbergum JO15-1 onder leiding van Allard Wagenaar was een wedstrijd in de knock-out fase van de beker. Er moest dus een winnaar komen. Het werd een wedstrijd tussen twee goed spelende teams de zeer aan elkaar gewaagd waren: rust 0-0 en 1-1 eindstand. Penalty’s moesten dus de beslissing brengen, en dat deed Boornbergum net iets beter dan ONT: 2-3. JO15-1 dus uit de beker.

JO14-2 tegen Drachtster Boys JO14-3 werd een heel ongelijke strijd die zich vrijwel geen momentop de helft van ONT afspeelde. Scheidsrechter Stefano Homsma noteerde een 0-5 rust en 0-13 eindstand.

JO11-1 speelde een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Lycurgus JO11-1. Lycurgus had grote delen van de wedstrijd een licht veldoverwicht, maar o.a. paal en lat hielden ONT overeind. Snelle uitbraken van ONT bleken echter zeer effectief en dat resulteerde in een mooie 3-1 overwinning voor de thuisploeg.  Daarmee was de trainer van Lycurgus niet erg gelukkig. Hij was van mening dat scheidsrechter Bert Haan een paar keer had moeten fluiten op momenten dat ONT’ers stevig doorgingen. Uw verslaggever had zich (met ONT jas aan) opgesteld tussen de Lycurgus aanhang en hoorde daar dat die aanhang het niet eens waren met de eigen trainer. “De uitslag was niet volgens het spelbeeld, maar ONT had terecht gewonnen”.

Omdat zijn ‘vaste team’ (MO11 vrij was floot scheidsrechter Rinze Koster voor het eerst in lange tijd weer een JO wedstrijd. Hij had het niet moeilijk. De wedstrijd JO12-3 tegen Boornbergum JO12-1 eindigde in een 2-13 overwinning voor de gasten, en daar was niet veel op af te dingen.

Omdat de wedstrijd van JO19 tegen V en V’68 (voor de tweede keer) niet doorging in verband met te weinig spelers bij de tegenstander, was de wedstrijd ONT JO14-1 tegen Drachtster Boys JO14-2 de volgende wedstrijd op het A veld.  De gasten hadden (in de eerste helft) vier spelers uit hun 14-1 in de gelederen, en dat was ook wel te merken. Met name hun nr. 9 was zeer snel en balvaardig.  Toch wist ONT goed tegenwicht te bieden met een 1-1 ruststand als gevolg. In de tweede helft werd het een echte wedstrijd, waarbij aan beide kanten snelle uitvallen resulteerden in doelpunten. Scheidsrechter Stefano Homsma (16) floot ook deze wedstrijd. Het is mooi om te zien hoe goed deze jongeling zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld als scheidsrechter. Goed het spel volgend en resoluut in zijn optreden.  Dat hij daarbij zeker geen thuisfluiter is bewees hij door diep in de tweede helft twee keer binnen vijf minuten een strafschop aan DB toe te kennen. De eerste omdat een speler van DB in het 16 meter gebied onderuit werd gelopen, en de tweede op aangeven van grensrechter en (oud ONT’er) Simon van Vliet wegens hands.  De eerste strafschop werd benut, maar de tweede spatte uiteen op de lat.  Voor die laatste strafschop had ONT middels twee snelle uitbraken van Auke de Groot al een comfortabele  voorsprong 5-3 genomen. De gemiste strafschop betekende een derhalve een eindstand van 5-4 voor ONT en de nodige frustratie bij de leiding van  DB.

Het was overigens de eerste keer dat alle jeugdwedstrijd werden geleid door scheidsrechters in de nieuwe paars-zwarte ONT scheidsrechterkleding.