ONTnieuws zondag 10 oktober 2021. Update 2, 12.20 uur. Energiek ONT veel te sterk voor Waskemeer.

10 oktober 2021 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Energiek ONT veel te sterk voor Waskemeer.

WASKEMEER - ONT boekte zaterdag een overtuigende 1-6 overwinning op Waskemeer. ONT bouwde de 0-1 ruststand na de thee binnen vijf minuten uit naar 0-3. En daar bleef het niet bij. Met wat meer zuiverheid waren de dubbele cijfers gehaald. Maar een 1-6 overwinning voelt ook erg lekker. Hielke Knippels scoorde een hattrick.

Klik op de foto hieronder voor het gehele verslag.

Waskemeer_-_ONT_Hielke_Knippels_scoort.JPG

Hielke Knippels scoort ONT's zesde doelpunt en tevens zijn derde van de wedstrijd. Foto Romke Visser (Smelnesport).

Update 1.
Wat gebeurde er gisteren bij de jeugd
(vandaag deel 1, morgen deel 2).
Een relatief rustige voetbaldag met negen jeugdwedstrijden. Het was bovendien de laatste dag van fase-1 van de competitie bij de O8 t/m O12 teams.  Voor wie dit nog niet kent:  m.i.v. dit seizoen hanteert de KNVB bij de jongste leeftijdscategorieën een competitie-opzet met vier fasen, ieder bestaande uit zes of zeven speelronden.  Op basis van de uitslagen kunnen teams aan het einde van iedere fase in een andere klasse ingedeeld worden. Ook kunnen in elke fase nieuwe teams ingeschreven worden. Teams kunnen daardoor gedurende het seizoen tegen gelijkwaardige(r) teams komen te spelen.

Vorige week was het de ‘week van de scheidsrechter’ Bij ONT bedanken we onze scheidsrechters en spelbegeleiders dan met een bloemetje. Omdat we bij ONT dingen soms wat anders dan anders doen, hadden we deze week van de scheidsrechter wat opgerekt, en kregen de scheidsrechters en spelbegeleiders die vorige week geen ‘dienst’ hadden alsnog gister een bloemetje.
Week_van_de_scheidsrechter_9_oktober_2021.jpgDan de wedstrijden: onder leiding van scheidsrechter Auke van der Wal speelde JO17-1 tegen Grootegast JO17-1. Een wedstrijd met weinig zaken die het vermelden waard waren. Het enige ‘hoogtepunt’ was een gele kaart voor een Grootegast speler omdat hij  zijn shirt uittrok.

JO11-2 won onder leiding van scheidsrechter Meint van der Bos met 5-3 van TFS JO11-1. In de eerste helft was ONT duidelijk de bovenliggende partij en ging met 3-0 de rust in. Na rust een ander spelbeeld.  Waar de keeper van ONT voor rust één keer in actie moest komen, en voor de rest helemaal niets te doen had, kwam TFS na rust sterk terug, en moest de ONT goalie drie keer ‘vissen’.  Volgens één van de toeschouwers is een ‘post rust dipje’ een patroon dat bij onze 11-2 vaker voorkomt.

Op het B-veld speelde JO15-1 tegen ONB JO15-1. ONB bleek een fysiek sterke tegenstander. Niet gemeen, maar gewoon stevig spelend. Volgens trainer Danny Hoovenkamp was ONT veel beter, maar was ONB een taaie tegenstander. ONT leek te gaan winnen, maar in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde ONB 2-2. Overigens waren de doelpunten van beide teams van grote schoonheid.

Peter Weersma
Vrijwilligerscoördinator

Morgen deel 2 (met verslagen van JO9-1, JO10-1, JO9-2, JO12-2, MO14-1 en JO19)

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren vrouwen
ONT VR1 speelde thuis tegen SV Haulerwijk VR1. Uitslag 2-1. Een supporter zegt er dit over:
Middenveld gebeuren....beide teams kwamen niet vaak voor elkaars doel en zoals vaak bij de dames wel kansen over en weer maar met weinig resultaat.
Toch in de 2e helft wist Nicky door de taaie verdediging van Hwijk te breken en.....te scoren. 1-0. Dan wederom een hele tijd niks tot in de 81 e minuut (ongeveer 😂) toch weer een vd Walletje die de stand moest zeker stellen🙄😂. Buitenkantje rechts....krekt as har heit 😂.....2-0....Hwijk liet zich niet kisten en gaven nog even gas....87 minuut toch nog even scoren...2-1....en wij toch nog 8 minuten inclusief blessuretijd met samen geknepen billen...spannend hoor😰😰.....scheids Hidde een goede pot gefloten....hiephiephoera😂😂👋🏻

Senioren heren
ONT O23-2 ging op bezoek bij SJO Arum/Stormvogels '64 O23-1. Voor de beker verloor dat team eerder met 2-9 van ONT O23-1. ONT O23-2 deed het dunnetjes over en won met 4-7. Hieronder een verslag van de wedstrijd.

Dames en heren u verwacht het niet. Hierbij het allereerste officiële wedstrijdverslag van de O23-2 ook wel het dreamteam van ONT genoemd.

Wat een start van de wedstrijd. Jaap Kooistra was na 45 minuten reistijd de wedstrijdshirts grandioos vergeten. Omdraaien was niet meer mogelijk, gelukkig mochten we de reserveshirts van Arum lenen en kon de pret beginnen.

Na alleen nog maar verloren wedstrijden kun je natuurlijk geen overwinning meer verwachten. Maar dit team heeft veerkracht en de kwaliteit om u het tegendeel te kunnen bewijzen. We begonnen als wereldvoetballers aan de wedstrijd, we kwamen voor door een fantastische goal van Dejan (één van onze geleende sterspelers van de O23-1). Daarna gingen we door met dit hoge niveau door een goal van Jacco. We lieten ze daarna ook even scoren waarna wij er weer lekker overheen gingen door een goal van Sander en Siemen. Dit is natuurlijk niet de stand die we normaal op het scorebord hebben staan dus lieten we ze ook even scoren zodat het leek dat ze ook een beetje konden voetballen. Dus stonden we bij rust 4-4.

Na rust gingen we er weer vol voor en lieten wij onze voetbalkwaliteiten gelden. Met een ontketende Jouke gingen we vol voor de drie punten. Door een fantastische hattrick van deze klassespeler, die u normaal door de weeks in Groningen kunt vinden, wonnen we deze pot met 4-7. Een prachtige pot met hoogstaand voetbal. Na afloop werd dit natuurlijk gevierd met een lekker koud pilsje op de kosten van Jaap.

Al met al een prachtige zaterdagmiddag.

Het winnende ONT O23-2 in de reserveshirts van SJO Arum/Stormvogels '64
Groeten van ONT O23-2

ONT 23-1 en ONT 4 speelden niet. ONT 3 nam het in Opeinde op tegen FC Burgum 3. Dat team was in de beker met 3-0 te sterk voor ONT 2. Ook ONT 3 verloor van de Burgumers. Het werd 0-5 in een wedstrijd waarin het aan ONT zijde wel MASH leek. De ene na de andere speler verliet geblesseerd het veld.

ONT 2 leek tegen Rijperkerk 2, na twee verloren wedstrijden, de eerste drie punten binnen te harken. In de eerste helft had ONT 2 wel meer balbezit, maar er werden weinig kansen gecreëerd. Het bleef bij een enkel schot op doel. Ook Rijperkerk kwam niet verder dan een enkele doelpoging. In de tweede helft kwam ONT 2 na een soepel lopende aanval op 1-0. Daarna werd vergeten de voorsprong uit te breiden naar een veilige marge en dat kwam de mannen van John Ament duur te staan. Want net voor afloop maakten de bezoekers de gelijkmaker na een foutje aan ONT zijde.

ONT 1 speelde uit tegen Waskemeer 1 en won met 1-6. In de loop van vandaag een verslag.