Meer VV Rottevalle - ONT
Verslag en foto's op Smelnesport.nl

Wat gebeurde er afgelopen zaterdag bij de jeugd (vandaag deel 1, morgen deel 2)
Met 26 jeugdteams is het zaterdagochtend altijd een komen en gaan van uit- en thuis spelende teams en hun gasten. Daarbij komen bij de thuiswedstrijden vaak veel ouders en grootouders kijken. En dus was het met tien jeugd en vier seniorenwedstrijden op het programma afgelopen zaterdag wederom lekker druk op ons sportpark. Lang niet zo druk als vorige week, maar toch.

Het programma begon om 9.00 uur met vier wedstrijden (JO8-2, JO9-3, JO11-3 en JO13-1).  In het tweede tijdvak v.a. 10.30 uur wederom vier wedstrijden (JO10-1, JO11-1, JO15-2 en JO17-2). In de middag was er aanmerkelijk minder volk op Douwekamp, maar waren alle velden wel continue bezet. Want behalve wedstrijden van MO13 en MO17 werden er ’s middags namelijk ook vier seniorenwedstrijden gespeeld. Deze duren langer dan de jeugdwedstrijden en brengen in het algemeen minder volk op de been. Dus minder volk, maar wel volle velden. De derby van ONT 1 in en tegen Rottevalle zorgde voor aan het eind van de middag (de wedstrijd in Rottevalle begon om 17.00 uur) voor verdere leegloop van ons sportpark omdat ‘half ONT’ naar Rottevalle toog.

Dan de wedstrijden:  Onder leiding van scheidsrechter Hielke Knippels won JO13-1 met 2-1 van Drachtster Boys JO13-3.  ONT was deze wedstijd ONT_JO13-1_eerste_winst.jpgduidelijk sterker dan de tegenstander, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken.  Na de 1-0 kwam DB via een mooi ingeschoten vrije trap gelijk. Daarbij stond de muur van ONT niet goed. In de tweede helft werd het 2-1. Tegen het eind van de wedstrijd werd het nog wel even ‘billen knijpen’ toen DB aan de rand van de 16 weer een vrije trap kreeg. Ook nu stond het ONT muurtje niet goed.  Gelukkig zonder gevolg. Voor onze 13-1 was het de eerste winstpartij van het seizoen en daar waren spelers en leider Jan Aalberts na afloop wat blij mee.

JO11-3 speelde tegen Opende JO11-1, en won door doelpunten van Jasper, Lucas, Eise en Jurre met 7-5.  Bij rust stond het 4-1 voor ONT en leek er geen vuiltje aan de lucht. Opeinde kwam echter goed terug tot 4-4 en zelfs 4-5. Daarna gaf ONT gas en zag spelbegeleider Aaron Wagenaar (gecoacht door vader en scheidsrechtercoördinator Allard) dat ONT de wedstrijd definitief naar zich toe trok. 5-5, 6-5 en tenslotte 7-5.

Ook JO9-3 speelde tegen Opende (JO9-1). Bij rust stond het nog 2-1, maar de tweede helft was het Opende dat beduidend beter speelde.  Volgens twee betrokken moeders die verslag deden van de wedstrijd was vooral het veldspel van de gasten beter verzorgd en werd er goed overgespeeld en samengewerkt . Over de tweede helft wilden de rapporteurs alleen kwijt dat de stemming bij ONT met elk tegendoelpunt een beetje verder zakte en dat er ‘ruimte voor verbetering’ is.

Bij JO8-2 een ander beeld.  Feanstars JO8-3 werd met 9-1 verslagen. Vijf wedstrijden speelde JO8-2 tot nu toe en alle vijf werden ze gewonnen. Spelbegeleider Harmen Samplonius zag wel een rode draad. Bij alle vijf de wedstrijden kwam ONT namelijk eerst om 0-1 achter, om vervolgens wakker te worden en daarna de wedstrijden alsnog te winnen.

Morgen deel 2 (met verslagen van JO11-1, JO17-2, JO15-2, JO10-1, MO13 en MO17).

Teamfoto ONT MO19

Achter v.l.n.r.:
Berber Huizinga, Damita Jongsma, Esther Haarsma, Channah Jelsma, Sanne Jansma,
Fleur Adema, Nynke Twijnstra, Femke Wiersma, Trainer; Herman Terleng

Voor v.l.n.r.:
Anna Beishuizen, Gesina van der Bij, Nikki Marra, Nynke Jongsma, Janna Bleeker, Merel Kuipers, Rianne van der Meer, Allyshja Frieswijk, Tessa Kuipers

Afwezig zijn:
Kim van der Galiën (verhinderd)
Jellie Terpstra, Esra Smit, Irene Landman. Zij ondersteunen die seizoen de MO17-1 , i.v.m. te weinig spelers in dat team.

De teamfoto vind je ook op de teampagina van ONT MO19 -1 en later in Wel en Wee.

Ook een teamfoto van jouw team  op de site en in Wel en Wee?
Mail de foto naar [email protected] onder vermelding van het team en de voor- en achternamen van de spelers (zoals hierboven).  Een teamfoto kan ook worden gemaakt door onze huisfotograaf Robert Wagter: