ONTnieuws zondag 13 september 2020. Update 1, 12.30 uur. Dubbele cijfers voor ONT tegen Wardy.

13 september 2020 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Dubbele cijfers voor ONT tegen Wardy.
OPEINDE - ONT won zaterdag met 11-0 van vijfde klasser Wardy uit Ferwert. De wedstrijd was 90 minuten lang een kat en muis spelletje. Eigenlijk had de uitslag véél hoger moeten uitvallen want ONT hielp ook nog flink wat kansen om zeep. Michel Weisser had met zeven doelpunten en twee assists een groot aandeel in de overwinning.

Klik op de foto voor het verdere verslag.

Michel Weisser onderneemt maar weer eens een doelpoging. Foto Robert Wagter.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO13-2 – Friese Boys JO13-1
Een gelijkwaardige eerste helft waarbij ONT vergeet te scoren maar Friese Boys niet. Ruststand: 0-2. Na de rust is ONT qua voetbal niet de mindere, fysiek komen ze nog wat te kort. Wel wist ONT te scoren maar helaas was dit niet genoeg. Eindstand: 1-4.

ONT JO10-4 – Eastermar JO10-1
ONT start niet al te goed en stond zomaar 0-2 achter, toch wisten zij zomaar de score weer om te draaien en stond het 4-2. Met een ruststand van 5-4 was het genieten voor het publiek. Tweede helft wederom een gelijkwaardige partij waarbij beide partijen 2x wisten te scoren zodat de eindstand op een 7-6 komt te staan.

ONT JO9-1 – SJO Feanstars
“It giet hartstikke mooi” aldus de leider. Een sterker ONT wat met een 4-0 de rust in gaat. Tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld en is het wat eenzijdig. Eindstand: 9-1. Hopelijk krijgen wij volgende week meer weerstand is wat men hoopt.

ONT JO8-1 – Eastermar JO8-1
Helaas zijn wij niet op de hoogte gesteld door de leider en of spelbegeleider maar wij hebben gehoord dat het een prachtige wedstrijd is geweest. Met een ruststand van 1-3 en winnen met 6-5 lijkt het er inderdaad op dat het prachtig is geweest en spannend.

ONT JO13-3 – Harkemase Boys JO13-1
In de 1e minuut keek ONT meteen tegen een 0-1 achterstand aan en waren de verwachtingen meteen dat het zwaar zou worden voor ONT. Toch bleek dit niet zo te zijn. ONT kreeg wel degelijk (grote) kansen maar vergeet te scoren. Ruststand: 0-1. Na rust wordt er wel 2x gescoord door ONT maar ook Harkemase Boys deed dit nog 1x en daardoor was de eindstand: 2-3.

ONT JO19-1 – VEV ‘67 JO19-2
Een ONTketend ONT die er geen gras over laat groeien. VEV ‘67 kwam er niet aan te pas en daardoor een 5-0 ruststand. Na de rust ging ONT verder waar ze mee bezig waren in de eerste helft, scoren. Met prachtige combinaties wordt de goal van de tegenstander constant bestookt. ONT wint dan ook verdiend met (maar) 11-0.

ONT JO12-1 – ODV JO12-1
Met een ruststand van 0-3 was het wedstrijdbeeld gelijkwaardig. In de tweede helft geeft ONT achterin te veel ruimte weg die goed wordt benut door de tegenstander. Deze liep dan ook uit naar 0-8 eindstand.

ONT JO10-1 – Drachtster Boys JO10-2
Een sterker ONT wat met een 4-1 de rust ingaat. Na de rust wederom een sterker ONT die dan ook dik verdient wint met 10-4. Jesse had hier een groot aandeel in met één hattrick en één bijna hattrick. Helaas was het tijd voor hem om gewisseld te moeten worden. Wij houden er het maar op dat de leider hem een publiekswissel gaf?

ONT MO13-1 – RWF MO13-1
Een iets sterker RWF, toch had ONT wel degelijk kansen maar doelpunten vloeiden daar niet uit voort. Een ONT dat zeker wel goed speelde maar ondanks dat geen punten. RWF nam de punten mee naar huis na een 1-5 overwinning.

ONT MO19-1 – MKV MO19-1
Voor ONT een tegenstander die ze ook in de competitie tegen gaan komen. De 1-0 voorsprong met de rust wist MKV door twee snelle doelpunten om te zetten na een achterstand van ONT. Door goed doorvechten van de meiden van ONT  wist ONT met een mooi strak afstandsschot toch met 3-2 te winnen. Met twee gewonnen wedstrijden in de beker, gaat de MO19-1 door in de beker.

Namens de jeugdcommissie,
Uilke Jongsma

Heren senioren
ONT 5 speelde vrijdagavond voor de competitie uit tegen TFS 3. Er werd gerust met een 1-0 achterstand, maar die achterstand liep na rust snel op naar 4-0. Het werd uiteindelijk 5-1.

ONT 4 speelde niet wegens een gebrek aan manschappen.

ONT 3 bekerde uit tegen Delfstrahuizen en won met 1-3. De tegenstander beschikte over een jonge ploeg maar door de routine van ONT gingen de drie punten mee naar Opeinde.

ONT 2 kon het lang niet bolwerken tegen Buitenpost 2. De tegenstander speelt een klasse hoger en had bovendien vijf spelers van Buitenpost 1 (hoofdklasse) in de gelederen. Het verschil was te groot, het werd 2-7.

ONT 1 won met grote cijfers van Wardy 1. Het werd 11-0. In de loop van vandaag een verslag.