ONTnieuws zondag 8 maart 2020. Update 1 en 2, 13.00 uur. 1) Wat gebeurde er gisteren bij de jeugd. 2) Verslag ONT 1.

8 maart 2020 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Zorgen nemen toe voor ONT na 0-1 verlies.
OPEINDE - Uniek zal het niet zijn, ontluisterend was het wel. ONT had de aftrap, verspeelde de bal en na 18 seconden spelen was de stand 0-1. ONT hobbelde de hele wedstrijd achter die achterstand aan. Het tempo was te gezapig om het de bezoekers lastig te maken. Pas in de laatste tien minuten van de partij kwam er echt druk op het doel van de tegenstander. Dat was toen ONT opportunisme in de strijd gooide. Door een rode kaart voor Dennis Bakker eindigde ONT de wedstrijd met tien man.

Typerend beeld uit de wedstrijd ONT - Ropta Boys. V.l.n.r. proberen Keimpe Jacobi, Michel Weisser en Dennis Baker (hij kreeg later direct rood) zich te ontworstelen aan Ropta Boys verdedigers. Foto Romke Visser.

Lees verder.

Update 1.
Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?

Een mooie voetbalzaterdag op sportpark Douwekamp. Het zonnetje kwam er ’s morgensvroeg al door en dat beloofde wat.
Het werd een zaterdag met wisselende resultaten waarbij ik 1 team in het bijzonder wil complimenteren en dat is onze JO15-1. Zij wonnen uit van Franeker JO15-3 met 3-0 en dit was hun eerste overwinning. Een groot compliment aan de mannen van Martin Renkema en Tjeerd Leistra.

ONT JO11-1 - Drachten JO11-2:
Een goede wedstrijd van dit team, ze stonden met de rust al 6-0 voor. In de 2e helft voetbalde Drachten wat beter dan in de 1e helft. Eindstand 11-1.

ONT JO14-1 - Velocitas JO14-1:
Een wedstrijd tegen een roemruchte amateurclub. Opgericht in 1897 en winnaar van de KNVB beker in 1934. Allemaal lang geleden maar toch mooi dat onze jongens tegen zo’n club speelden. Vorige week behaalden de mannen van Wietze Klaver en Sjirk Ament nog een knappe overwinning tegen Peize JO14-1. Vandaag werd er gespeeld op het moeilijk bespeelbare B-veld. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Velocitas in de 1e helft op voorsprong kwam maar ONT kwam daarna langszij en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand 1-1. ONT doet het naar behoren in deze pittige competitie.

ONT MO17-1 - QVC MO17-1:
De gasten uit Stavoren stonden met de rust 1-2 voor, zij voetbalden wat gemakkelijker. Beide teams kregen hun kansen wel maar QVC was net iets beter en scherper dan ONT. Eindstand 1-5.

ONT JO9-3 - Drachtster Boys JO9-4:
Deze wedstrijd leverde zaterdag de grootste uitslag op. ONT won met maar liefst 19-1. Met rust stond er al een stand van 8-0 op het scorebord en ONT scoorde er na de rust maar rustig verder op los.

ONT JO9-1 - SC Veenwouden JO9-1G:
Dit was een mooie gelijkwaardige wedstrijd waar ONT met 1-0 voorsprong de rust in ging en de eindstand 2-2 was. De beide keepers waren vandaag de uitblinkers.

ONT J013-1 - ST MKV’29/Friesland JO13-1:
Tegenstander stond in de onderste regionen maar daar was in de 1e helft weinig van te merken. ONT voetbalde wel wat makkelijker en had ook 4-tal 100% kansen maar deze werden niet benut zodat het met de rust 1-1 stond. Na de rust stelde ONT orde op zaken en won afgetekend met 7-1. Ruben Deelstra scoorde op het einde nog een hattrick.

ONT JO12-2 - Suameer JO12-1:
Dit was een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren. De tussenstand was 1-2 en de eindstand was 2-4 waarbij Suameer in de laatste 3 minuten nog 2 goals maakte.

ONT JO12-1 - Pelikaan S. JO12-1:
Dit was wedstrijd met ook een grote einduitslag, 8-3 maar liefst. De score had nog wel hoger kunnen uitvallen maar ONT verzuimde dit. Volgens de coach van De Pelikaan was ONT duidelijk een maatje te groot voor hun.

ONT JO10-1 - Be Quick Dokkum JO10-1:
Ook een wedstrijd met grote einduitslag, maar liefst 9-4 voor ONT. Bij rust stond ONT met 3-1 voor. Het was wel een beetje rommelig qua spel van ONT kant maar aan de andere kant heeft het team veel scorend vermogen en won deze wedstrijd dan ook terecht.

ONT JO10-4 - Friesland JO10-1:
Volgens de leider van ONT had zijn ploeg geen goede dag. Zijn mannen verloren met 2-6 van Friesland. Bij de rust stond het nog 2-2 maar na de rust was Friesland veel beter en won verdiend. Een volgende keer beter mannen !!

ONT MO13-1 - Blauw Wit ’34 MO13-1:
De meisjes van Blauw Wit komen uit de Hoofdklasse en dat was ook wel te merken volgens scheidsrechter Jamilly die zichzelf de uitblinker van de wedstrijd vond :-). Verder was het wel een gelijk opgaande wedstrijd. Bij rust stond het 0-1 en de eindstand 0-2.

ONT MO15-2 - TLC MO15-1:
De combi-vereniging Tolbert Leek had geen grensrechter in hun gelederen, er waren genoeg vaders maar die hadden er blijkbaar geen zin in. Daarom vlagde in de 1e helft Xander van JO14-1 en Wessel ook van J014-1 vlagde in de 2e helft. Het ging hun trouwens zeer goed af. Bedankt mannen ! ONT was in de 1e helft wat beter en ging ook rusten met een 1-0 voorsprong. In de 2e helft was TLC de betere ploeg. De einduitslag was 2-2 en daar kon iedereen wel mee leven.

ONT MO15-1 - FC Assen MO15-1:
Spelen in de hoofdklasse is even wat anders dan in de 1e klasse. Deze tegenstander had net even wat meer voetbalbagage in huis in dan de meiden van ONT. Het gaat allemaal net even wat sneller, het combineren moet wat nauwkeuriger maar de inzet van de dames is top ! Met de rust stond het al 0-3 voor de meiden uit Assen dat op hun middenveld een hele goede voetbalster had. In de 2e helft maakte ONT toch nog een mooie goal maar ze konden niet voorkomen dat het team uit Assen uitliep naar een 1-8 einduitslag. Groot pluspunt van de meiden is dat ze bleven knokken.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren vrouwen
ST ONT /Rottevalle VR1 – Be Quick VR 2
Hiep, hiep hiep hoeraaaaa……We zijn van de “0” af. Een gelijkspel tegen Be Quick Dokkum VR2, 1-1. Watttt, onze dames hebben zelfs nog kampioensaspiraties…..

Goed gedaan dames, Shappooooo!!

Johan van der Wal en een blije grutske “lijder”

Senioren heren
ONT 5 ging op bezoek bij TFS 2. De tegenstander had drie punten meer bij elkaar gevoetbald dan ONT 5. Een winstpartij had ONT 5 dus op gelijke hoogte gebracht maar dat kwam er niet van. Een 1-2 voorsprong veranderde in een 3-2 verlies. ONT 5 vergat de kansen te verzilveren om de drie punten mee naar Opeinde te nemen.

De wedstrijd van ONT 4 ging niet door. Tegenstander Be Quick D 5 kon geen team op de been brengen.

ONT 3 speelde thuis tegen koploper Harkemase Boys 3. ONT maakte een 0-1 achterstand goed, kwam met 1-2 voor maar moest toch een 2-2 gelijkspel toestaan. Dat was ook wel volgens de verhoudingen.

ONT 2 stond in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys 3 tot vlak voor tijd met 2-3 voor. Gepriegel in de achterhoede leidde de 3-3 in waarna er ook nog een vierder Drachtster treffer volgde. ONT 2 blijft daardoor in de gevarenzone hangen.

En in de gevarenzone verkeert ook ONT 1 na het 0-1 verlies tegen Ropta Boys 1. In de loop van morgen een verslag.