ONTnieuws zondag 10 november 2019. Update 2, 13.20 uur. Opnieuw doelpuntenfestijn bij ONT!

10 november 2019 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Opnieuw doelpuntenfestijn bij ONT!
OPEINDE - Tja, als je doelpunten wilt zien moet je echt naar Opeinde. Wat te denken van uitslagen als 2-4 en twee keer 3-3. Aan dat rijtje werd zaterdag een 5-3 overwinning tegen SV Haulerwijk toegevoegd. Een welkome overwinning die aansluiting gaf bij de brede middenmoot in de derde klasse B.

Dion Smits bejubelt zijn doelpunt, samen met Dennis Bakker en Noël Mulder.
Foto Romke Visser.

Lees verder.

Update 1. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?
Om 9:00 mocht de JO13-1 deze voetbalzaterdag aftrappen tegen Lac Frisia JO13-2. Een gelijk opgaande eerste helft waarbij ONT iets slordig speelt en kansen laat liggen. Ruststand 1-0. De tweede helft is ONT beter en weet de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Op het C-veld speelt de JO11-2 een wedstrijd tegen de koploper in hun competitie. RWF JO11-1. Leider Sander gaf voorafgaand aan de wedstrijd al aan dat de JO11-2 de wedstrijden tot nu toe ruimschoots winnen of met groot verschil in doelpunten verliezen en hoopt vandaag op een gelijkwaardigere tegenstander. Volgens scheidsrechter Jort zijn de teams ook wel gelijkwaardig maar laat ONT simpelweg de kansen liggen. Ruststand is dan ook 0-4 en na de rust blijf het beeld hetzelfde en maakt RWF 0-7 van de eindstand.

Ook de allerjongste teams van ONT kwamen vanochtend in actie.

De JO8-1 mocht het opnemen tegen het Gariper team VenV’68 JO8-1. De ONT spelers keken even vreemd op toen hun tegenstanders in het ONT reserve-tenue het veld opkwamen. VenV’68 was hun tas met wedstrijdkleren vergeten maar bij ONT doen we niet moeilijk en stellen onze reserveshirts en wedstrijdbroekjes ter beschikking. Vanuit Garijp complimenten voor onze kledingcommissie en dank voor het gebruik van de wedstrijdkleding!! Een prima wedstrijd met een ruststand van 1-1 maar ONT wint uiteindelijk met 5-2.

ONT JO8-2 kreeg een bekende op visite namelijk Be Quick Dokkum JO8-2. In een eerdere bekerwedstrijd werd nog met 9-4 van de Dokkumers verloren. Kort samengevat door spelbegeleider / leider Thomas: ondanks een 4-5 nederlaag hebben ze het heel goed gedaan! Een goede tegenstander die bij rust 0-3 voor stond hebben ze het toch heel moeilijk kunnen maken!

ONT JO9-3 speelt hun partij op het B-veld tegen v.v. Drachten JO9-2. ONT laat kansen liggen en gaat met 1-4 achterstand de rust in. Beide partijen scoren nog een paar goals zodat de eindstand 3–7 wordt. Een positief punt volgens de spelbegeleider/leider is dat het verlies in de bekerronde tegen dit team van Drachten groter was dan vandaag.

JO10-2 nam het op tegen MKV’29 JO10-2. Leider Fred kon kort zijn over deze wedstrijd. Sint Maarten werd dit jaar eerder gevierd, ONT gaf volop kadootjes weg aan MKV’29. Ruststand 1-4 en een eindstand van 2-12.

Spannender was het op het veld ernaast. JO10-4 speelde ook tegen een Leeuwarder team namelijk Lac Frisia JO10-4. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en in het begin van de wedstrijd om beurten scoorden. ONT neemt dan het overwicht en met een 5-2 voorsprong wordt de eerste helft afgefloten. Na de rust kwam Lac Frisia fanatiek uit de startblokken aldus ONT leider Walter en kwamen ze door 2 keer te scoren dichterbij ONT… 5-4…. Spannend! Gelukkig wist ONT zich te herpakken en maakte hun 6e doelpunt. Vlak voor einde wedstrijd ontkwam de spelbegeleider er niet aan om ONT na een forse duw een penalty mee te geven. Deze kans werd benut door ONT waardoor de eindstand 7-4 werd.

ONT JO12-2 mocht vandaag aan de bak tegen v.v. Westerkwartier JO12-1. Na een paar slechtere wedstrijden zat er vandaag weer een overwinning in! Volgens scheidsrechter Izaäk Zijnstra toont ONT inzet en dat resulteert in een 2-1 ruststand. Na de rust gaan ze prima verder met hun wedstrijd en halen ze de de 3 punten binnen door met 4-2 te winnen!

ONT JO17-2  speelde tegen een beter voetballend Bakkeveen JO17-1. Volgens scheidsrechtster Anneke verdedigt ONT wel goed maar Bakkeveen is gewoon sterker. Een terechte ruststand van 1-3. Na de rust weet Bakkeveen nog 3 keer te scoren  en wint dan ook met 1-6.

ONT MO17-1 wist met een overwinning van 3-2 op SC Bolsward MO17-1 wederom 3 punten te pakken. Helaas heb ik van deze wedstrijd weinig meegekregen maar wellicht komt er nog een verslagje op de facebookpagina Famkes van ONT ?? Wel wil ik vermelden dat deze dames momenteel bovenaan in hun Hoofdklasse competitie staan!!!

De laatste jeugdwedstrijd bij ONT was de wedstrijd van MO13-2 tegen Leeuwarder Zwaluwen MO13-1. Omdat deze wedstrijd pas om 12 uur begon en er thuis nog 3 tassen met  ONT-wedstrijdkleren stonden te wachten om gewassen te worden vond ik mijn aanwezigheid bij ONT rond het middaguur wel welletjes.

De eindstand van 1-10 heb ik kunnen achterhalen maar een verslag van het wedstrijdverloop moet ik jullie schuldig blijven!

Namens de Jeugdcommissie,
Mattie Vaatstra

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren Vrouwen
ST. SJO Broekster Walden/SC Veenwouden VR1 - ST ONT/Rottevalle VR1 eindigde in 8-0. Oare wike better….

Johan van der Wal

Senioren heren
ONT 5 keek thuis tegen ’t Fean ’58 4 bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Maar je hebt van die wedstrijden…. ONT 5 kwam op gelijke hoogte en ging er in de slotseconden vandoor met een 4-3 overwinning! Dat zijn de mooiste!

ONT 4 speelde vrijdagavond uit tegen Be Quick Dokkum 5 (BQD 5). Coach Johannes de Jong zei er dit over: “Begonnen slecht of BQD 5 goed want stonden na vier minuten al met 1-0 achter en BQD 5 bleef het eerste half uur de betere ploeg. Maar ONT 4 kreeg toen meer greep door ze fysiek een dus brutaler aan te pakken en zo kregen we ook onze eerste kansen. BQD 5begon zoals gewoonlijk weer meer te zeuren en daar maakten wij gebruik van.
Tweede helft liepen ze achter ons aan maar waar wij dus onze goede kansen niet maakten, maakten zij tien minuten voor het einde een beetje gelukkig de tweede goal.
Een gelijkspel was gezien de wedstrijd meer dan verdient geweest, maar ik was enorm trots op ons spel en brutaliteit . Prima wedstrijd van ons en we krijgen ze nog twee keer thuis en dus zullen we ze toch eens op hun flikker MOETEN geven.

ONT 3, in een competitie van tien teams, was vrij.

ONT 2 ontving Drachtster Boys 3. De jonge honden van ONT 2 overklasten de routiniers van de bezoekers. Het werd 4-1. In de eerste helft was ONT 2 dodelijk effectief; vier kansen en drie goals.De tweede helft waren er zeker een gelijk aantal kansen maar was er maar één doelpunt te bewonderen. Een mooie overwinning.

Bij ONT 1 was het weer doelpuntrijk. Tegen SV Haulerwijk werd een 5-3 overwinning behaald. In de loop van vandaag een verslag.