ONTnieuws zondag 6 oktober 2019. Update 2, 16.50 uur. Douchen voorlopig niet mogelijk in kleedkamers 5/6!

In verband met een ontstane storing aan de CV/boiler installatie in kleedkamers 5/6 is douchen in die kleedkamers voorlopig niet mogelijk. Er zal alles aan worden gedaan om deze week e.e.a. weer werkend te krijgen.

Om te douchen graag één van de andere kleedkamers gebruiken (kleedkamers 1 t/m 4 of 7 t/m 10).

Via de site zal worden gecommuniceerd wanneer de douches weer gebruikt kunnen worden.

Namens commissie gebouwen,
Jeen Visser

Update 1.
ONT ontglipt puntje tegen Ropta Boys.
Oosternijkerk - Lang leek ONT een verdiend punt over te houden tegen Ropta Boys. Maar vijf minuten voor afloop leidde miscommunicatie in de ONT verdediging tot de 2-1. Het derde doelpunt van de thuisploeg was fraai, maar uiteindelijk slechts voor de statistieken. Einduitslag 3-1.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO13-1 - Buitenpost JO13-1
Een wat onzichtbare ONT was volgens de insiders het probleem waardoor een 0-3 ruststand. Ook in de tweede helft een wat hetzelfde beeld met een gelijke score. Eindstand: 0-6.

ONT JO11-2 - Waskemeer JO11-1
Een veel sterker ONT die dan ook bijna allemaal voor de goal van Wakemeer staan. Waskemeer breekt 1x uit waardoor een 5-1 ruststand. Na rust wederom hetzelfde beeld. Waskemeer komt er niet aan te pas en een ontketend ONT brengen deze spelers de eindstand op 11-1.

ONT JO9-3 - VV Opende JO9-2
Een gelijk opgaande wedstrijd de eerste helft waar ONT wel wat meer had kunnen scoren. Ruststand: 2-1. Na rust een beter ONT die dan ook uitloopt na een 6-2 overwinning.

ONT JO12-1 - Blauw Wit '34 JO12-3
De eerste 20 minuten was ONT vel en wordt er goed overgespeeld. In deze leuke wedstrijd was de ruststand maar 1-0. Na rust was het éénrichtingsverkeer en Blauwwit lukte het niet om meer mee te komen. Met nog 8 goals van ONT was dit de eerste overwinning van JO12-1 dit seizoen. Eindstand: 9-1.

ONT JO10-1 - Heerenveen JO10-4
ONT zat er de eerste helft boven op, met leuke aanval en goed overspelen was de ruststand 5-0. Na rust liet ONT de touwtjes wat vieren en wist Heerenveen zowaar 2x te scoren. Toch deed ONT dit ook nog 4x waardoor een eindstand van 9-2.

ONT JO10-2 - Drachten JO10-3
Een leuke pot voetbal tegen een gelijkwaardige tegenstander. Met rust was de stand 0-2, na rust hetzelfde beeld. Het was jammer voor de uitslag aldus de coach maar er is leuk gevoetbald. Eindstand: 1-5.

ONT JO12-2 - VenV’67 JO12-2
Wederom een leuke wedstrijd met een 2-1 ruststand. Na rust een meer overspelend ONT die de overwinning  naar zich toetrekt. Eindstand: 5-3.

ONT MO11-1 - SJO Feanstars MO11-1
Ook al weer een leuke wedstrijd met een iets betere SJO Feanstars. Ruststand: 2-3. In de tweede helft gaan deze dames vrolijk verder in een zeer sportieve wedstrijd. Eindstand: 3-5.

ONT JO19-2 - Oeverzwaluwen JO19-1
Een zeer leuke pot met veel goals. Ruststand 3-4. Helaas wordt de 4-4 afgekeurd en gaat ONT door opzoek naar de goal. Helaas valt de goal op de verkeerde kant. Waar ONT vocht voor wat waard was en de tegenstander iets makkelijker voetbalde was de eindstand: 3-5.

ONT MO17-2 - Buitenpost MO17-1
Een duidelijk beter voetballend Buitenpost. Ruststand: 0-2. In de tweede helft dreigde de stand snel verder uit te lopen maar na de 0-4 kwam de wederkeer. Een zeer duidelijke hands in het strafschopgebied. Penalty 1-4. Buitenpost had het druk om de leiding te corrigeren. Een snelle uitbraak van ONT en een fout in de verdediging van Buitenpost bepaalde eindstand. 3-4!!

Namens de Jeugdcommissie,

Uilke Jongsma

Senioren heren
Het was kommer en kwel bij de ONT senioren dit weekend. De wedstrijd van ONT 5 werd uitgesteld wegens een gebrek aan spelers aan ONT zijde.
ONT 4 speelde vrijdagavond uit tegen Be Quick Dokkum 5 en verloor daar met 3-0.
ONT 3 ging op bezoek bij Harkemase Boys 3. Dat team bleek een maatje te groot voor ons derde. Binnen een half uur was het 3-0 en daarmee was de partij gespeeld. Het werd uiteindelijk  5-1.
ONT 2 nam het in Leeuwarden op tegen SC Leovardia 2. En ook hier was sprake van ‘maatje te groot’. Einduitslag 6-1.
ONT 1 verloor de uitwedstrijd tegen Ropta Boys met 3-1. Een onnodige nederlaag. In de loop van vandaag een verslag.

Twee kaarten voor EK kwalificatiewedstrijd Nederland - Noord Ierland!
Exclusief voor leden/vrijwilligers/sponsors van v.v. ONT
Van onze leverancier SLIGRO hebben wij twee vrijkaarten gekregen voor de EK kwalificatie wedstrijd Nederland - Noord Ierland. De wedstrijd word gespeeld op donderdag 10 oktober a.s., aanvang 20.45 uur in het Feyenoord stadion in Rotterdam.

We gaan de kaarten maandagavond om 20.00 uur verloten onder alle leden/vrijwilligers/sponsors van v.v. ONT. Heb je belangstelling, stuur dan een mailtje aan [email protected] (inzenden uiterlijk maandag 7 oktober a.s. 18.00 uur).

Peter Weersma,
Vrijwilligerscoördinator v.v. ONT

Gezocht: deeltijdvoetballers voor ONT 5

Het bericht over de zoektocht van ONT 5 naar deeltijdvoetballers werd eerder geplaatst op diverse sites en kreeg afgelopen week aandacht in Sportspotjes van de Leeuwarder Courant en bij Omrop Fryslân dat een interview had met Johan Feddema.
Ken je mensen die wel (weer) tegen een balletje willen schoppen maar niet elke week? Laat hen contact opnemen met Gertjan Terpstra of Johan Feddema (contactgegevens zie onderaan bericht).

Wie kent ze niet, voetballers die gestopt zijn of gaan stoppen met voetballen omdat ze geen tijd meer hebben om elke zaterdag op het veld te staan. Een drukke baan, een druk gezinsleven, een nieuwe of een te verbouwen woning of andere leuke hobby’s die ook tijd vragen.

Maatwerk
Maar, als moderne voetbalclub levert v.v. ONT tegenwoordig maatwerk. Dus zoeken we deeltijdvoetballers als aanvulling voor ons 5e elftal. ONT 5 speelt op recreatieniveau maar natuurlijk spelen ze altijd om te winnen, de gezelligheid na de wedstrijd (de 3e helft) is echter ook heel belangrijk!

Deeltijdvoetballers
Dit team bevat allemaal deeltijdvoetballers die zich opgeven voor bijvoorbeeld 25%, 33% of 50% van de te spelen wedstrijden. Maatwerk dus.
Vind jij voetballen toch te leuk om er helemaal mee te stoppen (of wil je na gestopt te zijn toch weer beginnen) en wil je samen met leeftijdgenoten “af en toe dus in deeltijd” op zaterdagmiddag lekker tegen een balletje trappen? Aarzel dan niet maar neem contact op met: