ONTnieuws zondag 22 september 2019. Update 1. Trefzeker SC Twijzel wint van ONT.

22 september 2019 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Trefzeker SC Twijzel wint van ONT.
OPEINDE - Trefzeker, dat was SC Twijzel in de eerste wedstrijd van het seizoen. De bezoekers kregen over de gehele wedstrijd vier kansen en benutten er drie. ONT zette daar te weinig tegenover waarmee de 1-3 nederlaag is verklaard.

Dennis Bakker in duel met een tegenstander. Foto Robert Wagter. Meer foto's volgen morgen of later in deze week.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Vrouwen senioren
ST ONT/Rottevalle VR1 speelde thuis tegen Fc Grootegast VR1. Na 7 minuten betekende twee keer geel dat ST ONT/Rottevalle VR1 met tien spelers verder moest. Fc Grootegast VR1 wist vier keer het net te vinden, ondanks de 121,3% inzet van ST ONT/Rottevalle VR1. Een uitgebreider verslag volg nog.

Johan van der Wal (leider VR1)

Heren Senioren
De wedstrijd van ONT 5 ging niet door vanwege personele problemen bij de onzen. Voor ONT 4 begint volgende week de competitie.

ONT 3 speelde thuis tegen Buitenpost 3. Tegen die tegenstander werd vooraf wel opgekeken, maar dat bleek onnodig. Het gepromoveerde ONT 3 won haar eerste wedstrijd in de reserve 3e klasse met 3-0.

ONT 2 kende een stroeve bekercompetitie met drie nederlagen. Dus was de 1-2 winst bij Hardegarijo 2 verrassend te noemen. Kort voor rust werd het 1-0 door een klutsgoals maar na rust scoorde ONT 2 twee keer. Het beslissende doelpunt was er één uit het boekje met een aanval over veel schijven.

ONT 1 kon het niet bolwerken tegen een geroutineerd SC Twijzel 1. Het werd 1-3. In de loop van vandaag een verslag.

Niks te doen vanmiddag? Drachten - Oerterp, een mooi affiche!
Onze buurclub Drachten promoveerde aan het einde van het vorig seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse. En daar kwam Drachten in een wat vreemde competitie terecht. Maar liefst vier teams uit district Oost zijn ingedeeld in die 2e klasse. En derby’s? Die zijn er nauwelijks. Dat zijn er maar twee, tegen Jubbega en Oerterp.

En laat de aftrap van het seizoen voor Drachten nu thuis tegen Oerterp zijn. Bij Oerterp speelt ex-ONT’er Teake van der Hoek. Dus een mooie gelegenheid om een buffelende Teake vanmiddag weer eens te aanschouwen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.