ONTnieuws zondag 12 mei 2019. Update 1, 12.35 uur. ONT laat zich aftroeven door Kollum.

12 mei 2019 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT laat zich aftroeven door Kollum.
KOLLUM - ONT speelde een prima eerste helft maar ging toch de rust in met een 2-1 achterstand. Het goede spel en de hoop op een goed resultaat verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon. ONT had geen antwoord op de omzettingen bij Kollum en ging met 5-2 onderuit.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
JO15-1 - Be Quick JO 15-2
ONT opent voortvarend met een snelle goal in de eerste 2 minuten. Beide partijen creëren kansen en het spel gaat alle kanten op. ONT lijkt wel sterker, maar helaas laat de ruststand dit niet zien. De jongens gaan met 2-3 de rust in. De tweede helft laat een zelfde beeld zien, maar helaas vertaalt dit zich niet door in de einduitslag.  Een niet sterker Be Quick wint helaas met 4-6.

JO 11-1 - Heerenveen JO11-2
Er wordt leuk gevoetbald, een mooie wedstrijd. ONT komt met 1-0 voor. Heerenveen maakt de aansluitingstreffer. Dat laat ONT zich niet gebeuren en scoort een prachtige 2-1. Na rust zet ONT door. Wat leidt tot een wat geïrriteerd Heerenveen. De mannen winnen de wedstrijd met 4-1. Klasse!

JO9-2 - Bakkeveen JO9-1
Een gelijkwaardige wedstrijd, alleen Bakkeveen had iets meer geluk. Deze spannende wedstrijd eindigt in een klein verlies met 3-4.

JO 9-3 - SC Stiens JO9-2
De kinderen spelen een mooie wedstrijd. Het gaat gelijk op. Helaas een verlies van 1-4.

JO8-1 - Heerenveen JO8-3
In de eerste helft speelde ONT prachtig over en liet mooi spel zien. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Een klinkende winst met 16-0! De kids kunnen volgende week kampioen worden, met een ongeslagen reeks. Allemaal aanmoedigen dus!

JO 10-2 - Blija JO10-2
De kinderen speelden een leuke wedstrijd. Aan het begin was het zeker gelijkwaardig, daarna pakte ONT het initiatief en wint met 5-2.

JO 10-3 - De Sweach JO 10-2
Altijd een leuke wedstrijd tegen de Sweach. De tips van de trainer in de rust over nog meer overspelen helpen het team aan een prachtige overwinning met maar liefst 7-1.

JO 13-2 - Bakkeveen JO13-2
De wedstrijd loopt mooi, alleen zorgt een prachtig afstandsschot van Bakkeveen voor een 0-1 ruststand. ONT komt sterk uit de kleedkamer, en scoort de 1-1 uit de corner. Daarna pakken ze door en lopen uit naar 2-1 en ook 3-1. Na een tegengoal wordt in de laatste minuut de 4-2 gescoord!

JO12-1 - Harkema Opeinde JO 12-1G
Harkema is sterker dan ONT. Helaas leidt dit tot een ruststand van 1-4. Ook na de rust lukt het ONT niet om Harkema te bedwingen. De wedstrijd wordt verloren met 1-9.

ONT MO 13-1 - Ropta Boys MO13-1
De meiden tonen in de eerste helft een  gelijk opgaande strijd. Beide teams voetballen leuk. De meiden gaan met 1-1 de rust in. Na de rust komt ONT er helaas niet meer aan te pas en de wedstrijd wordt verloren met 1-3.

ONT Jeugdcommissie

Senioren Vrouwen
Onze vrouwen 1 tegen SVO Sneek VR2. Wanneer de dames van Sneek even goed konden voetballen als praten hadden zij misschien nog een andere wending aan de pot kunnen geven. Onze dames gingen echt voor de overwinning. En met onze spitse die ze nog wel eens missen wil schoot ze er nu allemaal in. Uuuuuuhhhhh op een gemiste penalty na dan …….Toch 4-1 gewonnen…..moai hjer!!”

Oant oare wike….

Johan van der Wal

Senioren heren
Bij ONT 5, ONT 4 en ONT 3 kampten óf de ONT teams óf de tegenstander óf beide teams met een tekort aan spelers. De wedstrijden werden uitgesteld.

ONT 2 manoeuvreerde zich in een netelige positie door met 3-0 te verliezen bij directe concurrent The Knickerbockers 7. Was het hoofd al meer bij het feestje na afloop? Winst had handhaving betekend. Nu is het afwachten wat FC Grootegast in de twee resterende wedstrijden doet. Dit is de stand onderin: