ONT nieuws woensdag 27 maart 2019

27 maart 2019 0:00


Het ONTnieuws van vandaag.

ONT JO-17-1 - SDS JO17-1
Zaterdag 23 maart moesten we tegen SDS uit Easterein, we hadden hier nog nooit tegen gespeeld. We begonnen direct goed en stonden binnen een minuut al op 1-0 door een doelpunt van Thomas op aangeven door Jarno.

Lees verder.

Foto's ONT JO-17-1 - SDS JO17-1
Mattie Vaatstra maakte foto's van deze wedstrijd. Klik op de foto voor meer.De foto's vind je ook op de teampagina van ONT JO17-1

Meer ONT JO17-1 - SDS JO17-1
Verslag van SDS. Klik hier (en dan even naar beneden scrollen).

ONT JO11-4 op weg naar finale beker?

Aanstaande zaterdag 30 maart speelt JO11-4 als enige team van ONT de laatste wedstrijd in de bekerronde tegen Joure JO11-3. Mochten de jongens van coach Jan Posthumus deze wedstrijd ook winnen, dan staan zij in de finale!! Er wordt gespeeld in Joure, aanvang wedstrijd 12.00 uur. 

Op 23 februari j.l. speelde in de bekerronde ONT JO11-4 tegen Bakkeveen JO11-1 die onverwacht werd gewonnen met 8-4. Een zeer trotse coach dus en zeker niet te vergeten, trainer Douwe Douma die samen de spelers elke week fantastisch laten voetballen. In de competitie gaat het dus ook goed met één wedstrijd minder, een tweede plaats met maar 1 punt achter de nummer 1.  Afgelopen zaterdag 23 maart stegen de jongens van JO11-4 boven zichzelf uit. Het resulteerde in een monsterscore van maar liefst 19-0 tegen VV Opende JO11-2!! 

Het is dus een unieke prestatie wat dit team bereikt heeft. Daarom, in de volgende bekerronde vanuit het (jeugd)bestuur veel succes gewenst tegen Joure JO11-3. Op naar de Finale!

Jeugd coördinator JO11 t/m JO15
Uilke Jongsma


                                                                                                                    ONT JO11-4

Commercial VoetbalTV (VTV)
VTV timmert aan de weg! Afgelopen week was de eerste commercial te zien op TV rondom de interlandwedstrijden van Oranje. Heb jij 'm gemist? Bekijk de video dan hieronder terug!

Meer nieuws over VoetbalTV vind je in een eerder nieuwtje op de ONT site, klik hier.

Aantal aangesloten sportverenigingen bij NOC NSF daalt sterk
Sportverenigingen voor individuele sporters nemen toe (fitnessclubs, e-sporten, etc.).
ONT volgt op de voet de marktontwikkelingen binnen de sportmarkt, maatschappij en politiek. Zo is onlangs weer een interessant marktonderzoek afgerond door het vooraanstaande bureau Mulier instituut. 

Hierbij een aantal, maar zeker niet uitputtende, conclusies uit het lijvige rapport van 314 pagina's:

  • er zijn veel, ingrijpende, wijzigingen ontstaan in het sportlandschap in Nederland. De traditioneel ingerichte sportvereniging heeft geen toekomst. Bij de laatste categorie behoort ONT allang niet meer.
  • sportverenigingen hebben het laatste decennium te maken gekregen met veel maatschappelijke en politieke veranderingen en staan de komende jaren wederom voor grote uitdagingen!!
  • afgelopen 14 jaar is het aantal verenigingen, aangesloten bij NOC NSF met 4000!! gedaald. Binnen de voetbalsport bedraagt dit aantal 704!!, of te wel 19% daling!!
  • aantal grotere verenigingen met > 500 leden bedraagt 9%, hiertoe behoort ook ONT!! Deze categorie verenigingen heeft juist goede levensvatbaarheid. Dit is ook beleid bij ONT geweest om ONT hiertoe door te laten groeien, hetgeen goed gelukt is.
  • ONT scoort, in verhouding, bijna het dubbele qua aantal vrijwilligers t.o.v. het landelijke beeld.
  • samenstelling bestuur conform landelijke beeld.
  • het wordt steeds belangrijker dat de sportvereniging behoort tot de categorie "vitale" vereniging. Aan deze criteria voldoet ONT ruimschoots.
  • verengingen moeten, als deze voor de toekomst gereed willen zijn, voldoen aan de criteria voor "Organisatiekracht en Maatschappelijke Oriëntatie". Ook hieraan voldoet ONT ruimschoots. 

Het blijft belangrijk dat sportvereniging zich goed blijven informeren en vooral ook "buiten de deur" zich blijven oriënteren wat er allemaal gaande is en zich aan nieuwe ontwikkelingen zal blijven aanpassen. Voor ONT is dit "as usual". 

Maar ook voor ONT geldt; waakzaamheid en vooral toekomstvisie blijft cruciaal. Ideeën vanuit de leden en achterban zijn welkom. Met elkaar weten we meer en........., de club is ook van hen!!!!!! 

Geïnteresseerden kunnen het rapport bij onderstaande opvragen. 

Jeen Visser, voorzitter 
M 06 - 526 685 25
E jeenvisser@gmail.com

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!