ONTnieuws zondag 13 mei 2018. Update 1, 11.10 uur. Kwaliteitsverschil Leeuwarder Zwaluwen en ONT te groot.

13 mei 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Kwaliteitsverschil Leeuwarder Zwaluwen en ONT te groot.
OPEINDE - ONT leed zaterdag een kansloze 1-4 nederlaag tegen kampioenskandidaat Leeuwarder Zwaluwen (LZ). De inzet van ONT was beter dan vorige week, het kwaliteitsverschil was gewoon te groot om ook maar in de buurt te komen van een resultaat. En toch, ONT kreeg in de eerste helft drie prima kansen.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO9-1 - ODV JO9-1 uitslag 4-15. Tot een stand van 3-4 in de eerste helft ging de wedstrijd heen en weer, maar daarna liep ODV uit tot 3-7 bij de rust. In de tweede helft zette ODV flink door. ONT wist daar weinig meer tegen in te brengen. De einduitslag werd 4-15.

ONT JO9-2 - Grootegast JO9-2 uitslag 4-5 ONT had moeite om in de wedstrijd te komen. Het werd al snel 0-3. Daarna werd de wedstrijd spannender en wist ONT voor rust nog 1-3 te komen. De tweede helft wist ONT nog flink partij te geven. Einduitslag 4-5.

ONT JO9-3 - NoordbergumJO9-1g uitslag 4-5 In de eerste helft was Noordbergum net iets beter dan ONT en ging met een voorsprong van 1-3 de rust in. Na een 3-5 achterstand in de tweede helft ging ONT steeds beter spelen. Na de 4-5 hadden ze enkele kansen op de gelijkmaker, maar de stand bleef 4-5.

ONT JO9-6 - Friese Boys JO9-2 uitslag 0-4 De eerste helft was heel gelijkwaardig. Friese Boys kwam op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kon Friese Boys de voorsprong nog behoorlijk uitbreiden tot 0-4.

ONT JO11-5 -Tijnje JO11-1 uitslag 1-6. De eerste helft ging de wedstrijd mooi gelijk op, waarin Tijnje wel op 1-2 voorsprong wist te komen. In de tweede helt begon bij ONT de vermoeidheid toe te slaan en wist Tijnje het overwicht te krijgen. Tijnje wist de voorsprong nog te vergroten tot 1-6.

ONT JO19-1 – GAVC JO19-1, uitslag 2-1. De competitie van ONT JO19-1 kende tot gisteren twee koplopers zonder puntverlies; Leeuwarder Zwaluwen JO19-1 en GAVC JO19-1. Na de wedstrijd ONT JO19-1 - GAVC JO19-1 was dat er nog één. ONT JO19-1 won met 2-1 van de medekoploper en daar was niets op af te dwingen.

Jeugdcommissie ONT
Sybrand Hoekstra

Senioren heren
ONT 5 wist met 3-1 te winnen van ODV 3. De 2-1 ruststand werd direct na rust uitgebreid naar een beslissende 3-1 voorsprong. Het verschil had groter kunnen zijn, maar er werden de nodige kansen gemist.

ONT 4 ging met 6-3 ten onder bij De Lauwers 2. Ruime cijfers maar volgens spelers en coach Johannes de Jong had dat niet gehoeven. ONT 4 speelde prima, alleen de kansen werden niet verzilverd. De tegenpartij deed dat wel.

ONT 3 ging met 3-2 kopje onder bij Niekerk 2. Blijkbaar zo teleurstellend dat er na afloop bij ONT geen speler meer te vinden was voor een korte analyse.

ONT 2 ging op bezoek bij Broekster Boys 2. Bij winst was de thuisclub kampioen en dat werden ze. Eindstand 5-1.

ONT 1 had niets in de melk te brokkelen tegen kampioenskandidaat Leeuwarder Zwaluwen 1. Eindstand 1-4. In de loop van vandaag een verslag.

Doelpuntenmachine Freddy de Grooth vanmiddag te bezichtigen in Drachten
Op de site werd al eerder aandacht besteed aan Freddy de Grooth, de Groninger die overal en altijd scoort. De Grooth is vanmiddag te bewonderen in Drachten. Om 14.30 uur is het v.v. Drachten tegen Groninger Boys.

Overigens is er altijd baas boven baas. Quinn Mekel scoorde dit seizoen 70 keer voor Velocitas 1897…..