ONTnieuws zondag 11 februari 2018. Update 1, 12.35 uur. Tumultueus duel brengt ONT 2-1 winst.

11 februari 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Tumultueus duel brengt ONT 2-1 winst.
OPEINDE - CVVO dacht op basis van de stand op de ranglijst het in Opeinde op z’n slofjes af te kunnen. Terwijl ONT juist dacht dat de ranglijst aanleiding was tot het verzetten van de bakens. En dus won een bijzonder gemotiveerd ONT met 2-1 van de nummer drie. CVVO zag de trainer en assistent-scheidsrechter weggestuurd worden.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Zaterdag 10 februari, de eerste speeldag van de voorjaarscompetitie.  Ondanks de kou was het prachtig mooi weer om te voetballen. Met een groot aantal thuiswedstrijden en veel publiek was  het weer gezellig op sportpark Douwekamp.

ONT JO15-1 - Bakkeveen JO15-1
Een leuke sportieve wedstrijd onder leiding van Jacob van Dijk. De eerste helft gaat gelijk op. Alleen ONT wist het net 2x te vinden. Aan het einde van de eerste helft probeerde Bakkeveen wel maar het bleef 2-0. Na rust kwam ONT sterk uit de kleedboxen en scoorde al vrij snel de 3-0 en 4-0. Bakkeveen deed ook wat terug en uit een goede counter maakten zij de 4-1. Ook daarna waren de counters van Bakkeveen gevaarlijk maar het bleef bij 4-1.

ONT JO11-5 - Jubbega JO11-4
De 1e goal viel al na 12 seconden en binnen 1 minuut was de stand al 2-0. Johan v.d. -Wal bij deze wedstrijd zag dat ONT veel sterker was en dat het eenrichtingsverkeer is. Eindstand: 18-1.

ONT JO9-1 - Kootstertille SC JO9-1
Deze wedstrijd wordt zonder scheidsrechter gespeeld maar met spelbegeleiders. Volgens de toeschouwers geen leuke wedstrijd om naar te kijken waar Kootstertille er met de winst vandoor ging. Eindstand: 3-7.

ONT JO8-1 – Drachtster Boys JO8-5G
Ook deze wedstrijd is gespeeld met wedstrijdbegeleiding. Dit was de eerste wedstrijd van dit nieuwe team met allemaal jonge spelers geboren in 2010-2011. Zij zijn goed van start gegaan in de competitie en hebben Drachtster Boys opzij gezet met 6-3.

ONT JO13-2 – Drachtster Boys JO13-5
Deze wedstrijd is gespeeld op het B-veld wat niet in goede conditie was, het veld was wat hard wat het spel niet te goede kwam. Ook hier was Johan v.d. Wal scheidsrechter en zag dat beide teams wel aan elkaar gewaagd waren maar waar Drachtster Boys toch voor rust op 0-1 kwam. Na de rust probeerden de jongens van de JO13-2 het wel maar hadden geen geluk met het afronden op de goal. Echter had Drachtster Boys het geluk wel mee en wist in de eindfase nog 2x te scoren waardoor de eindstand op 0-3 kwam te staan.

ONT-JO11-4 - Harkema Opeinde JO11-3
Izaäk Zijnstra was hier de scheidsrechter en zag een leuke wedstrijd waar bij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Ruststand: 1-2. Na de rust hetzelfde beeld maar is er niet meer gescoord.

ONT JO9-4 - Harkemase Boys JO9-4G
Wederom een wedstrijd met spelbegeleiding wat als een leuke pot bestempeld is. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waar ONT met rust op 2-1 staat. Na de rust is Harkemase Boys wat feller en weet in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken en te winnen met 3-4.

ONT JO9-5 - Be Quick Dokkum JO9-8
Een zeer leuke wedstrijd die alle kanten op kon. De spelbegeleiders van deze wedstrijd zagen een gelijkwaardige wedstrijd waarbij Be-Quick aan het langste eind trok. Eindstand: 2-3.

ONT JO17-1 - Kollum JO17-1
Deze wedstrijd stond onder leiding van Jo Hoekstra. In de eerste helft een iets betere ONT dat met 2-1 voor komt. Na rust is ONT de veel betere ploeg en heeft Kollum niet meer zoveel in te brengen. ONT loopt uit naar een 6-1 wat een goede opsteker is voor dit team.

ONT JO11-2 - RWF JO11-1
Waar zouden wij zijn zonder onze scheidsrechters? Izaäk Zijnstra fluit zijn tweede wedsstrijd al weer vandaag en ziet dat ONT niet is opgewassen tegen RWF. Ruststand: 1-4 Ook na rust een sterker RWF wat uitloopt na een 1-7 score.

ONT JO11-3 – Heerenveens Bboys JO11-3
Rinse Koster leidde deze wedstrijd en zag dan ook een veel sterkere Heerenveense Boys. Ondanks dat zij veel sterker waren scoorden ze niet. ONT wist tegen alle verhouding wel te scoren en ging dan ook met een 2-0 stand de rust in. Ondanks het krachtsverschil is er niet meet gescoord in de tweede helft en is de eindstand: 2-0.

ONT JO15-3 - De Sweach JO15-2
Een wedstrijd onder leiding van Peter Bakker. ONT de betere ploeg komt onverdiend achter en is met een 0-1 stand de rust in gegaan. Na de rust probeerde ONT de goal te maken om op gelijke hoogte te komen maar helaas lukte dit niet. In de tweede helft is er niet meer gescoord en bleef ONT met lege handen achter. Eindstand: 0-1.

ONT MO15-1 - Blauw Wit’34 MO15-1
De laatste jeugdwedstrijd van vandaag onder leiding van Ed van Hunnik, ONT MO15-1 waar wij allemaal stiekem een beetje trots op zijn. De eerste wedstrijd in de hoofdklasse na het kampioenschap in de 1e klasse najaar competitie. Helaas geen droomstart voor de MO15-1 maar ondanks de enorme inzet tegen een sterk spelend Blauwwit’34 , wist ONT helaas  geen doelpuntje mee te pikken. Eindstand: 0-7.

Namens de Jeugdcommissie
Uilke Jongsma

Senioren heren
ONT 5 speelde tegen koploper SC Twijzel 2. De tegenstander speelt minimaal twee klassen te laag. Daarmee is de 0-9 nederlaag ook verklaard.

De wedstrijd van ONT 4 ging niet door vanwege een tekort aan spelers bij de tegenstander.

Ook ONT 3 speelde tegen de koploper; VEV ‘674.  Een verslagje van ONT 3 leider Jappie Paulusma: "Levendige wedstrijd, we hebben lange tijd niet zo goed gespeeld als vandaag. 1-0 achter (4e minuut al), systeem omgegooid, druk op hun verdediging, konden ze niet tegen! Via 1-1 toch weer met 3-1 achter. De 3-2 gaf ONT weer moed, pegel op de paal, maar helaas geen verdiend gelijk spel De koploper kwam vandaag heel goed weg tegen de nummer laatst.

ONT 2 speelde niet omdat het veld bij Drachtster Boys werd afgekeurd.

Nummer laatst ONT 1 ontving CVVO, nummer drie van de ranglijst. Op basis van een gezonde wedstrijdinstelling won ONT 1 met 2-1. In de loop van vandaag een verslag.