ONTnieuws zondag 3 december 2017. Update 1, 13.20 uur. Vechtlust ONT levert toch nog een puntje op.

3 december 2017 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Vechtlust ONT levert toch nog een puntje op.
OPEINDE - Had ONT in de eerste helft met de intentie gespeeld die het in de tweede helft etaleerde, dan waren de drie punten in Opeinde gebleven. ONT 1 speelde de eerste helft te angstig, bang voor een tegendoelpunt. De tweede helft werd er gedreven naar voren gespeeld en werd een 1-2 achterstand weggepoetst. Door de overige uitslagen belandde ONT wel op de laatste plaats.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Het was zaterdagochtend knisperend koud maar mede dankzij de door ONT beschikbaar gestelde fleece dekentjes en warme coachjassen, waar veelvuldig gebruik van is gemaakt door zowel ONT-ers als bezoekers, viel er volop te genieten langs de lijn. Hulde aan de initiatiefnemers en de kledingcommissie!

In chronologische volgorde:
ONT JO15-1 – Ropta Boys JO15-1              1-8
Scheidsrechter Johan van der Wal, één van de oude stempel want gewoon in korte broek met dit koude weer, rapporteerde een 1-5 ruststand. Ropta Boys speelde goed combinatievoetbal en was eenvoudigweg sterker. Bij ONT werd onderling nogal gemopperd in het begin en dat kwam het spel niet ten goede. De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld en dit leidde tot een 1-8 eindstand. Lesje geschiedenis: ik leerde vandaag dat Ropta Boys niet uit Roptazijl, zoals ik verwachtte gezien de naam, maar uit Oosternijkerk komt; de naam Ropta komt van de plaatselijke molen die een aantal dorpen verbond.

ONT JO11-3 – Be Quick Dokkum JO11-4   2-2
Een hoog gehalte A-selectie spelers als scheidsrechter vandaag. Scheids Johan Tjeerdsma gaf aan dat ONT lekker fel begon maar na een tijdje kwam de wedstrijd in evenwicht; desondanks kon ONT rusten met een 1-0 voorsprong na een goal vanuit een counter.

In de tweede helft kwam ONT op 2-0 maar wist BQD al snel de 2-1 aan te tekenen. BQD ruikte dat er wat te halen viel en werd feller met als resultaat een 2-2 gelijkspel. Spannend!

ONT JO9-1 – ONR JO9-1                            3-5
De eerste helft ging het mooi gelijk op maar na de rust was ONR beter en werd het 3-5 uiteindelijk. “Erg koud” werd er nog gerapporteerd en dan kan je je ook wel voorstellen om 08.45 uur vanochtend.

ONT JO9-4 – Harkema Opeinde JO9-1       2-7
Wederom een zeer goede pot aldus de leider maar helaas verloren. Maar “we hebben er nog zin in” en “volgende keer beter”. En zo is het maar net.

ONT JO11-4 – Frisia JO11-12                      13-0
Gerard Douwsma, ook een A-selectie speler, gaf in de rust aan dat het al 7-0 stond en aan het eind van de tweede helft, met eenzelfde eenzijdig spelbeeld als in de eerste helft, stond er maar liefst 13-0 op het bord. Maar ja, als je bedenkt dat dit Frisia team eerder dit seizoen met maar liefst standen als 30-0 verloor en nu dan ook met één speler extra mocht spelen, dan valt er met 13-0 toch beter te leven. Hopelijk krijgt dit team, na de herindeling in de winterstop, een leukere tweede seizoenshelft.

ONT MO11-1 – Suameer MO11-1               2-0
Eindelijk dan ook een meisjesteam in de bevroren wei. Een gelijkwaardige eerste helft met kansen voor allebei maar, aldus scheids Rinze Koster, met één benutte kans voor ONT. 1-0 rust. In de tweede helft was ONT iets beter en dat vertaalde zich naar een 2-0 overwinning.

ONT MO15-1 – Be Quick Dokkum MO15-2            4-0
En alweer een A-selectie speler als scheids aan het werk, Joeke de Vries. Joeke was kort maar krachtig: ONT was de bovenliggende partij en dit leidde via een ruststand van 3-0 naar een 4-0 overwinning. Volgende week een belangrijke pot voor deze dames want dan wordt er in Harlingen tegen Zeerobben gespeeld oftewel de huidige nummer 2 tegen de huidige nummer 3, om de tweede plek; die tweede plek geeft recht op promotie! Succes dames!

ONT MO13-1 – Grootegast FC MO13-1      2-0
Deze famkes lieten het grote ONT 1 even zien hoe je moet voetballen tegen Grootegast (dat was ook de tegenstander van vanmiddag voor ONT 1; geen idee wat dat is geworden op het moment van dit schrijven). Ook nu weer een A-selectie speler en wel Frank Harmens. Een leidster gaf in de rust aan dat er echt 'paniekvoetbal' werd gespeeld door iedereen en ook door de leiders. 0-0 rust. De tweede helft was beter en er werd meer via de flanken gespeeld en ook goed verdedigd. Twee mooie goals leidden uiteindelijk tot een 2-0 overwinning. En hiermee hebben alle 3 thuisspelende meisjesteams dus gewonnen vandaag!

ONT JO17-3 – Drachtster Boys JO17-4       3-10
In de rust meldt opperscheidsrechter Peter Bakker een 1-4 tussenstand. 4 goals dus waaronder een erg ongelukkige eigen goal. Er wordt in de eerste helft niet echt slecht gespeeld maar het had iets pittiger gekund van ONT zijde. De goal van ONT was wél mooi dat moet even gezegd worden. Er wordt weliswaar uiteindelijk met 3-10 verloren maar van weggespeeld worden is geen sprake geweest.

ONT JO15-2 – Jubbega JO15-2                   11-0
Scheidsrechter van dienst is Jacob van Dijk. In de eerste helft een veel sterker ONT dat al binnen enkele minuten op 2-0 komt en daarna vrolijk door voetbalt tot een ruststand van 7-0. Na de rust ligt de bal alweer binnen enkele minuten in de goal en gaat ONT door waarmee het geëindigd is in de eerste helft. De keeper van ONT benut nog een strafschop wat nog een leuke gebeurtenis is. De laatste 10 minuten wordt er dan wat slordig gevoetbald waardoor de tegenstander ook nog wat kansjes krijgt. Eindstand 12-0. Dat 12-0 komt van Uilke Jongsma maar de site wijst 11-0 uit. Niet dat dat veel uitmaakt!

Conclusie:
Een ijskoude maar mooie voetbaldag dus met wisselende successen waarbij zeker de meisjesteams de ONT eer hoog hielden. Waarvan akte!

Jeugdcommissie
(Robert Wagter)
PS: hartelijk dank namens mij aan zowel Uilke en Miranda Jongsma als aan Peter Bakker die mij vandaag extra hebben ondersteund!

Senioren heren
Drie van de vijf vastgestelde partijen bij de senioren heren werden afgelast. ONT 5, ONT 4 en ONT 2 speelden niet.

ONT 3 speelde de derby tegen Rottevalle 2. Het bovenin de ranglijst bivakkerende Rottevalle 2 maakte korte metten met de nummer laatst van de ranglijst; 5-1.

ONT 1 speelde tegen FC Grootegast 1. Een duel in de onderste regionen van de ranglijst. Het werd een zwaar bevochten 2-2, maar door de overige uitslagen belandde ONT 1 wel op de laatste plaats van de ranglijst.