ONT nieuws zondag 5 maart 2017. Update 1, 12.50 uur. Verslag ONT 1 - VC Trynwâlden geplaatst.

Jeugd
Een heerlijke start van de ochtend met zacht en droog weer en bananensoezen en bossche bollen van sponsor Administratiekantoor Breed Inzetbaar. Vandaag een relatief beperkt programma met 8 thuiswedstrijden.

In chronologische volgorde:
ONT JO9-1 - Jong Harkema JO9-1  2-1
Onder de vakkundige leiding van "net stinne mar hinne" Johan van der Wal begint de eerste helft waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en een leuke pot spelen. ONT is iets sterker in de uitvoering en speelt goed over. Via een ruststand van 1-1 wordt de eindstand uiteindelijk 2-1 ook al was de accu de tweede helft wel wat leeg.

ONT JO9-2 - Oerterp JO9-1             3-2
Scheidsrechter Peter Bakker rapporteert een ruststand van 2-2. ONT is echter een stuk beter maar Oerterp is erg effectief want komt er 2x uit en scoort uit beide aanvallen. De Oerterp bus staat goed geparkeerd voor de goal van Oerterp en hun goede keeper weet ook veel te stoppen. In de tweede helft zijn er legio gemiste kansen maar wordt er, gelukkig maar, toch nog één keer uit gescoord wat resulteert in een 3-2 eindstand. Zeer spannend tot de laatste seconde.

ONT MO13-1d - SIOS MO13-1         4-2
SIOS? Jazeker, is een club uit Sauwerd in Groningen, dat u het maar even weet. Volgens scheids Jacob van Dijk is ONT in de eerste helft licht sterker en dit leidt via 1-0 en 1-1 naar een ruststand van 3-1. De tweede helft komt SIOS wat beter uit de kleedkamer en wordt wat brutaler. Beide teams doen er nog een puntje bovenop, eindstand 4-2.

ONT JO9-3 - Drachtster Boys JO9-4            2-6
De jonge maar onlangs toch maar wel mooi even gecertificeerde scheidsrechter Thimo Jansma (keeper bij de JO17-1) moest zelf 's middags nog spelen maar fluit 's ochtends gewoon even een scheidsrechterbeurt! Klasse.
Een zeer sportieve wedstrijd met een sterker Drachtster Boys. ONT kreeg de eerste helft wel kansen maar verzilverde die niet, ruststand 0-3. De tweede helft is beter en ONT scoort 2x en Drachtster Boys 3x, eindstand 2-6.

ONT JO9-5 - Opende JO9-3             0-8
Een sterker Opende scoort 3x in de eerste helft. ONT doet z'n best maar heeft moeite om op de helft van deze sterke tegenstander te komen. De eindstand is 0-8. Scheidsrechter is wederom Johan van der Wal die z'n tweede wedstrijd afwerkt en zich dan naar Rottevalle spoedt om de dames aan te moedigen bij de bekerwedstrijd.

ONT JO11-2d - Noordbergum JO11-1G      4-1
Scheidsrechter Izaäk Zijnstra rapporteert een ruststand van 2-0. Noordbergum is meer aan de bal dan ONT maar ONT is effectief en scoort 2x uit 2 uitbraken. In de tweede helft zijn de teams meer aan elkaar gewaagd. ONT speelt beter dan in de eerste helft en dit leidt tot een terechte 4-1 overwinning.

ONT JO9-7 - De Sweach JO9-3G    4-4
Kersverse scheidsrechter Peter Hoekstra ziet een spannende pot waar het spel op en neer gaat. De ruststand is 1-0. In de tweede helft gaat het los en de fanatieke dames (jawel, allemaal meisjes in het JO9-3G team van De Sweach) sluiten de wedstrijd tegen ONT af met 4-4. Dit alles gadegeslagen door een zeer positief publiek; dat mag ook wel eens gezegd worden.

ONT MO15-1d - Oostenburg MO15-1d        4-1
Ook voor scheids Peter Bakker alweer de tweede wedstrijd van vandaag. De MO15 kreeg een oude bekende op visite. Oostenburg wist een jaar geleden ONT met 6-1 het bos in te sturen. Maar er kan veel gebeuren in een jaar. Dit keer was ONT ze te snel af. Drie snelle uitbraken en een mooie vrije trap bezorgde ONT 3 punten. Een frommelgoal tegen bepaalde de eindstand op 4-1.

Volgende week, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Jeugdcommissie

(Robert Wagter)

Senioren heren
ONT 4 verloor in Dokkum met 5-0 van Be Quick Dokkum 5. Dat is op zich geen schande, want de tegenstander in wel virtueel koploper.
ONT 1 oefende tegen VC Trynwâlden 1.  Een redelijke eerste helft leverde een 3-1 voorsprong bij rust op. De tweede helft was het aanzien niet waard. Beide teams scoorden nog één keer, eindstand derhalve 4-2. In de loop van vandaag een verslagje.