Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

23 april 2011 14:30

Wal, F. van der

ONT 1 bekroont seizoen met kampioenschap

OUDWOUDE - ONT werd zaterdag kampioen in de 3e klasse B door zelf met 0-3 te winnen van WTOC terwijl concurrent SC Berlikum met dikke cijfers, 5-1, verloor van Dokkum. Na vier seizoenen derde klasse mag ONT het volgend seizoen weer een treetje hoger proberen.

ONT had aan één helft genoeg om de tegenstander over de knie te leggen. Bij rust was de stand 0-3 en in die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer. Al in de eerste minuut had ONT op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van Egbert Hulzinga werd gemist door een WTOC verdediger waarna Mario Dekker de bal net niet over doelman Foeke Dirk Dijkstra kon tillen. Toch kwam er een vroege ONT goal. In de achtste minuut doelpuntte Jeroen van Wijk uit een passje van Hulzinga. ONT controleerde de wedstrijd waarbij WTOC niet veel in de melk te brokkelen had. De thuisploeg kwam niet verder dan een schot van Erik Jan Dijkstra dat een prooi werd van ONT doelman Rory Bruinja. In de 23e minuut verdubbelde ONT de voorsprong. Een corner van Henk Bruinsma verdween via de kruin van Egbert Hulzinga in het WTOC doel. Vijf minuten later gooide de ploeg van trainer Jan Mulder de zaak op slot. Egbert Hulzinga, aangespeeld door Van Wijk, speelde zich vrij en met een fraai stiffie werd de WTOC doelman gepasseerd.

Het bericht dat Dokkum bij rust met 2-0 voor stond tegen SC Berlikum werd door het grote ONT supporterslegioen met gejuich ontvangen.

Ook in de tweede helft had ONT niets te vrezen van de thuisploeg. Welgeteld twee keer was er sprake van enig gevaar voor het ONT doel. Jilles Bosma schoot naast en Gerrit-Jan Kooistra moest namens ONT een keer handelend optreden op de doellijn. ONT voetbalde veel gemakkelijker dan WTOC, liet de bal sneller rond gaan en vond altijd wel een vrijstaande speler. Wat ontbrak was het vergroten van de voorsprong. Het was het beeld van veel wedstrijden van ONT dit seizoen. ONT creëerde ook nu weer legio kansen, maar een echte killer voor de goal ontberen de Opeindenaren. En toch werd er tot nu toe, inclusief WTOC 69 keer gescoord. En dat is natuurlijk niet slecht.

De ONT supporters hadden gedurende de tweede helft meer aandacht voor de alsmaar oplopende score bij Dokkum - SC Berlikum (5-1 eindstand) dan bij de wedstrijd van ONT. Die kabbelde ook maar wat voort en er werd dan ook met smart gewacht op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Wal uit Lemmer. Toen dat er kwam barstte het feest los. ONT na vier seizoenen derde klasse kampioen en terug op het niveau waar de club graag wil presteren.

Het kampioensscenario kwam dus uit. ONT won met 0-3 van WTOC en concurrent SC Berlikum ging met 5-1 hard (en toch ook wel wat onverwacht) onderuit bij Dokkum. En dus werd ONT 1 met nog twee speelronden te gaan kampioen in Oudwoude. En dat werd gevierd! Vanaf 17.00 uur was er een kampioensinstuif en die werd druk bezocht. ONT 1 maakte nog een rondrit door Opeinde op “de platte kar” en daarna werd er nog lang gefeest.