MSC 1 (zon)

Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde Groep 1 14

29 maart 2011 20:00

ONT uit beker, 0-4 tegen MSC
OPEINDE - ONT verloor gisteravond voor de beker met 0-4 van zondag hoofdklasser MSC. De thuisclub deed lang goed mee, miste in de eerste helft enkele kansen en zag MSC pas diep de tweede helft afstand nemen. MSC bouwde toen een 0-1 ruststand uit naar een 0-4 eindstand.

MSC miste door schorsingen en blessures vijf basisspelers, maar de Meppelers legden ook zonder die vijf spelers in het begin van de wedstrijd ONT de wil op. Niet met supervoetbal, maar wel met een hoog baltempo en waar mogelijk één keer raken. Te veel vrijheid voor Dennis van den Driessche leidde na elf minuten spelen tot de 0-1. De nummer elf van MSC pegelde de bal van de punt zestien meter diagonaal in de verre hoek achter doelman Rory Bruinja. Een minuut later behoedde Bruinja ONT voor een te snelle grotere achterstand door Yves Heskamp van scoren af te houden. ONT herpakte zich daarna goed. Jacco Tuinstra noopte MSC doelman Marc Holterman tot een redding. Uit de aansluitende corner ontstond een scrimmage waaruit ONT de bal niet over de lijn kreeg. Het toch nog ruim aanwezige publiek, ondanks Nederland - Hongarije en MSC als onbekende tegenstander, kreeg daarna een ONT te zien dat gelijkwaardig werd aan de tegenstander. De technische staf  van MSC verzuchtte na afloop dat de MSC bank zich in die fase had afgevraagd wie nu eigenlijk de hoofdklasser was. Wat ONT echter ontbeerde was een koele afmaker. Kansen waren er wel. Zo belandde een vrije trap van Marten Zantema via de MSC muur voor de voeten van de vrijstaande Danny Zijnstra. Die bewaarde onvoldoende rust om overzicht te krijgen, weg kans. Net voor het half uur bereikte Otto Kooi de deze wedstrijd excellerende Gerrit Jan Kooistra. ONT’s linkerverdediger liet een prima voorzet los op Egbert Hulzinga. Omdat een MSC’er de bal net even beroerde kon Hulzinga het leer niet goed controleren en vervloog ook die kans voor ONT. Aan de andere kant kopte Benedict Sparenberg de bal uit een vrije trap voor de schietgrage voeten van Van den Driessche. Diens uithaal spatte op de buitenkant paal uiteen. Vijf minuten voor rust was er nog een schietkans voor Mario Dekker die de bal na een lange ONT aanval voor de voeten kreeg. De inzet ging naast. De ruststand werd 0-1 omdat Bruinja de snelle Van den Diessche van scoren af hield.

Na drie minuten in de tweede helft leek ONT op gelijke hoogte te komen. Hulzinga controleerde een pass van Zantema en schoot de bal hard in de korte hoek. Een prima reflex van Holterman voorkwam een ONT doelpunt. ONT bleef een kwartier lang aandringen, daarna vloeiden er hier en daar toch wat krachten weg. Ook logisch omdat ONT veel loopwerk verrichte. De ruimtes werden wat groter, maar MSC had een doelpunt met een buitenspelluchtje nodig om de voorsprong te verdubbelen. Dat was in de 68e minuut met Jos Fidom als doelpuntenmaker. Drie minuten later was het gebeurd met ONT toen Van den Driessche zijn tweede en MSC’s derde doelpunt aantekende. ONT ging nog wel op jacht naar minimaal één treffer. Die kwam er echter niet. Wel nog een vierde doelpunt voor MSC één minuut voor afloop. Fidom scoorde met een lobje na een letterlijke uitglijder aan ONT zijde.

ONT dus uit de beker, maar de Opeindenaren konden terug zien op een prima wedstrijd. Een uur lang stond het verdedigend goed waarbij Sietse Jansma zijn verdediging prima leidde. Maar MSC is, hoewel onderkant hoofdklasse, wel zo’n ploeg die kleine foutjes aan ONT zijde afstraft. En dat gebeurde dus in de tweede helft.

Jammer was wel dat de hoofdklasser geen bestuursleden afvaardigde naar Opeinde. Dat wijst op weinig respect voor de tegenstander wat je dan weer niet verwacht van een hoofdklasser. ONT moest het nu doen met de complimenten van de technische staf voor het prachtige complex en de prima organisatie. Die complimenten waren natuurlijk ook zeer welkom.

ONT kan zich nu helemaal richten op de competitie, om maar even een cliché te gebruiken. Voor ONT staat er een drieluik op het programma tegen de nummers laatst en voorlaatst van de competitie. Zaterdag wacht de inhaalwedstrijd uit tegen Friese Boys, een week later uit naar Haulerwijkse Boys waarna op 16 april thuis tegen Friese Boys wordt gespeeld. In ONT’s titelrace drie belangrijke wedstrijden waarin eigenlijk geen punten mogen worden verspeeld.