Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

9 april 2011 14:30

Groot ( BGTS52Q), H. de

ONT blijft steken op 0-4 tegen Haulerwijkse Boys

HAULERWIJK - ONT speelde zaterdag uit tegen de nummer laatst Haulerwijkse Boys. ONT speelde niet alleen tegen maar ook mét de tegenstander. Het werd 0-4 waar een grotere uitslag absoluut tot de mogelijkheden behoorde. Gebrek aan creativiteit en onzorgvuldigheid in de afronding waren de oorzaak van een magere 0-4 eindstand.

In dit stadium van de competitie zijn de punten belangrijk. En misschien minder het spel. Dus koesterde ONT zaterdag de 0-4 winst tegen Haulerwijkse Boys. Geen blessures en geen kaarten in het uiterst sportieve duel dat geroutineerd geleid werd door scheidsrechter De Groot uit Hoogezand.

ONT was tegen Haulerwijkse Boys 90 minuten lang compleet de baas over de tegenstander. Mario Dekker vergat in de tweede minuut het vonnis al snel te voltrekken, zijn inzet werd geblokt. Een aandringend ONT moest tot de 22e minuut wachten op een doelpunt. Jeroen van Wijk controleerde de bal en liet Jacco Tuinstra de 0-1 aantekenen. De thuisploeg bleek niet in staat om ook maar in de buurt van ONT doelman Rein Ybema, hij verving de geblesseerde Rory Bruinja, te komen. Drie minuten voor rust werd het 0-2. Jeroen van Wijk troefde Jelte Douwsma af en prikte de bal langs doelman Arjan Hof in het doel.

De tweede helft was het krachtsverschil mogelijk nog groter dan in de eerste helft. Kwam er eens een speler van Hauerwijkse Boys met de bal op de ONT helft, dan leidde druk op de bal door ONT verdedigers tot snel balverlies. Het wachten was op meer goals voor ONT. Uiteindelijk werden dat er maar twee. Egbert Hulzinga rondde in de 57e minuut een actie van Jeroen van Wijk af. En in de slotminuut scoorde Otto Kooi uit een voorzetje van Sietse Jansma. Tussen die beide doelpunten in had ONT legio mogelijkheden meer goals te maken. Dat lukte niet wat op zich best jammer is. Want de handenvol kansen die ONT tegen Haulerwijkse Boys kreeg, zullen er niet zijn in de resterende wedstrijden. En dan is alertheid voor de goal bij dat éne moment een must.

Concurrent SC Berlikum won met 1-3 bij Friese Boys. De Berlikumers hebben zes punten minder dan ONT met één wedstrijd minder. Die wedstrijd wordt dinsdagavond inghaald. Tegenstander is Haulerwijkse Boys.

Zaterdag speelt ONT thuis tegen Friese Boys. Aanvang 14.30 uur.