Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

26 maart 2011 14:30

Doornbos, R.

Efficiënt ONT legt Hardegarijp over de knie

OPEINDE - In een eerste helft waarin ONT efficiënt omging met de kansen en Hardegarijp dat na liet, legde ONT de basis voor de 4-1 overwinning. Bij rust was het 3-1. Na de 4-1 in de tweede helft bloedde de wedstrijd dood.

ONT startte sterk, Hardegarijp werd de eerste tien minuten de wil opgelegd. Tot een snel doelpunt leidde het niet en dat gaf de gasten de kans in de wedstrijd te komen. Binnen vijf minuten kwam Wilbert Tuintjer twee keer in kansrijke positie. De eerste keer blokte Sietse Jansma het schot en bij de tweede kans was ONT doelman Rory Bruinja op zijn post. Na een kwartier betekende geknoei in de ONT achterhoede een kans voor Ralph Wietses maar ook nu was Bruinja de situatie de baas. ONT pakte de wedstrijd na die kansen voor Hardegarijp goed op. Er werd een prima partij op de mat gelegd en dat mondde na 27 minuten spelen uit tot een doelpunt. Jeroen van Wijk mocht op randje buitenspel door en uit de voorzet die volgde schoot Henk Bruinsma de bal met een gecontroleerde volley in de kruising. Na een steekpassje van Egbert Hulzinga zorgde Bruinsma in de 39e minuut met een prima voorzet voor de inleiding van de 2-0. Nu was Jeroen van Wijk de afmaker. In de voorlaatste minuut hield een schot net naast van André de Vries ONT wakker. Het venijn zat em in de staart van de eerste helft. Marten Zantema gaf met een kien passje Gerrit-Jan Kooistra de gelegenheid op een voorzet. Die voorzet kwam er en daar maakte Egbert Hulzinga met een fraaie doeltreffende kopbal gebruik van. Dat Hardegarijp in blessuretijd nog scoorde was een slordigheid aan ONT kant. Uit een corner kopte Symon Terpstra bij de tweede paal raak.

Na rust was het eigenlijk wachten of Hardegarijp met opportunisme op zoek zou gaan naar een tweede en dus de aansluitingstreffer. Dat gebeurde niet waardoor ONT baas over de wedstrijd bleef. De partij ging vijf minuten na rust op slot. Gerrit-Jan Kooistra verzond een pass over 40 meter richting Egbert Hulzinga. De ONT aanvaller controleerde de bal prima, omspeelde doelman Soldaat en scoorde 4-1. Bruinja voorkwam nog een tweede Hardegarijp treffer door een prima redding op een inzet van Wietses en daarna was het wel een beetje gebeurd met de wedstrijd.

In de strijd om de titel schreef ONT drie punten bij. Concurrent SC Berlikum speelde niet omdat de wedstrijd tegen Haulerwijkse Boys niet door ging wegen een sterfgeval bij Haulerwijkse Boys. ONT heeft nu negen punten voorsprong, maar twee wedstrijden meer gespeeld.

Dinsdag 29 maart a.s. speelt ONT een bekerwedstrijd tegen zondag hoofdklasser MSC uit Meppel. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 2 april speelt ONT een inhaalwedstrijd uit tegen Friese Boys. Aanvang 14.30 uur.