Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

5 maart 2011 14:30

Fokkens, H.

Moeiteloze overwinning ONT op Rijperkerk

OPEINDE - In een keurig gespeelde eerste helft met een 3-0 ruststand legde ONT de basis voor een uiteindelijke 4-1 overwinning op Rijperkerk. De tegenstander had niet veel in de melk te brokkelen. Omdat ONT slordig met de kansen omsprong werd het voor Rijperkerk geen afstraffing.

Rijperkerk trainer Johan Nijp verklaarde na afloop dat Rijperkerk er voor gekozen had, tegen de natuur in, een afwachtende houding aan te nemen. Waar ONT normaal moeite heeft met een strijdvaardig Rijperkerk kregen de Opeindenaren nu alle ruimte om combinerend aanvallen op te zetten. Na enkele speldenprikjes leidde dit na elf minuten spelen tot een 1-0 voorsprong. Halverwege de vijandelijke helft lepelde Jeroen van Wijk vanaf de zijlijn de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Rijperkerk doelman Redmer Jorna. Een fraaie treffer. Zeven minuten daarna werd het 2-0. Mario Dekker benutte een strafschop nadat een mooie combinatie van Danny Zijnstra met Jeroen van Wijk onderbroken werd door een overtreding. ONT kreeg kansen om de voorsprong snel uit te breiden, maar de echte finesse ontbrak om tot uitgespeelde kansen te komen. Die finesse was er na een half uur spelen wel bij Jeroen van Wijk. ONT’s nummer negen controleerde de bal uit een voorzet van Egbert Hulzinga met veel gevoel en passeerde doelman Jorna. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft kreeg ONT kansen de score uit te breiden. Het kwam er niet van en dus werd er met 3-0 gerust.

Volgende week speelt ONT uit tegen SC Berlikum, de nummer twee van de ranglijst. Een topper, en dat speelde toch wel in enkele ONT hoofden. Er moest gewonnen worden van Rijperkerk, maar tegelijkertijd moest er geen schade worden opgelopen in de vorm van gele kaarten. En dat was te merken in het spel van ONT. Er werd duidelijk met “de handrem er op” gespeeld. Voor de supporters niet leuk, de tweede helft was slaapverwekkend, maar wel verklaarbaar. Door de combinatie van een voorzichtig ONT en een strijdbaarder Rijperkerk was er in ieder geval een ander spelbeeld dan in de eerste helft. In de eerste drie kwartier was er geen enkele kans voor de bezoekers te noteren. Nu was er zes minuten na rust zomaar een kans voor Joute van der Meulen. ONT doelman Rory Bruinja redde bekwaam. ONT stelde in de 67e  minuut orde op zaken. Henk Bruinsma, de laatste weken sterk spelend, strafte slecht uitverdedigen van Rijperkerk af. Rijperkerk doelman Jorna leverde de bal in bij Bruinsma en die scoorde vanaf een meter of 25 het vierde ONT doelpunt.

Na de 4-0 ging ONT nog voorzichtiger spelen en dat leidde tot kansen voor Rijperkerk. Een kopbal van Anne Jan van der Meulen werd door Bruinja nog net tot corner verwerkt. Maar twee minuten voor tijd verdween het “clean sheet” voor ONT. Rutger Bosch strafte “griemerij” in de ONT defensie af. Van der Meulen mikte in de slotminuut ook nog op de paal uit een vrije trap.

SC Berlikum speelde uit tegen SC Stiens. Het werd 0-0 waardoor ONT nu drie punten voorsprong heeft op SC Berlikum. De Berlikumers speelden één wedstrijd minder.

Zaterdag speelt ONT uit tegen SC Berlikum. Aanvang 14.30 uur. Er rijdt een bus. Wil je mee, dan inschrijven op het inschrijfformulier in de kantine.