Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

12 februari 2011 14:30

Werkhoven, R

Herstel ONT na twee keer puntenverlies

OPEINDE - Met een degelijke 4-0 overwinning op Ternaard herstelde ONT zich van twee wedstrijden met knullig punten verlies. ONT bouwde een 2-0 ruststand uit naar een 4-0 overwinning. Uiteindelijk een gemakkelijke zege terwijl het stugge Ternaard vooraf wel werd gevreesd.

ONT startte de wedstrijd met in het achterhoofd de 3-3 in Ternaard. Toen kon ONT het hoofd onvoldoende bieden aan de fysieke stootkracht van Ternaard. Op het eigen sportpark Douwekamp had ONT niet heel veel te duchten van de tegenstander.

Vanaf het beginsignaal gaf ONT gas en binnen de minuut waren er twee kansen. Otto Kooi liet Ternaard doelman Rolf van der Meulen redden en uit de aansluitende corner kopte Sjoerd Riemersma net naast. Een volgende corner was nét te scherp voor Riemersma en Jasper Drenthe. Na tien minuten spelen was het toch raak. Uit een corner van Henk Bruinsma kopte Riemersma raak. Marcel Brandsma liet vanaf de aftrap zien dat Ternaard wel wat wilde. Zijn schot belandde, via de vingertoppen van ONT doelman Rory Bruinja, op de paal. ONT probeerde wel door te drukken, maar dat ging niet van harte. Sterker nog, ONT ging achteruit lopen en dat gaf de bezoekers het idee dat er mogelijkheden waren. Zo werd de snelle, pas zeventienjarige, Abe Dreijer (ex SC Cambuur en SC Heerenveen) gelanceerd. Sietse Jansma kon alleen ten koste van een handsbal een doortocht van Dreijer voorkomen. Voor Jansma de derde cruciale handsbal in drie achtereenvolgende wedstrijden. Een merkwaardig feit.

Het achteruit lopen van ONT betekende overigens niet dat ONT geen kansen kreeg. Zo had Jasper Drenthe een paar kansjes maar pas één minuut voor rust kon de ONT’er de bal tegen de touwen drukken. Jacco Tuinstra ontfutselde op de achterlijn de bal aan zijn tegenstander en de attente Drenthe prikte de voorzet in het doel.

Na rust moet ONT een kwartier lang terug. Ternaard stoomde richting ONT doel en dat leidde in de 54e minuut tot een grote kans. Hendrik Talsma kon vrijstaand inkoppen. ONT doelman Bruinja redde in een reflex met de hand. Vijf minuten later had de wedstrijd op slot gekund. Bij een voorzet van Jeroen van Wijk had Drenthe net iets te veel tijd nodig om te kunnen scoren. Tien minuten later was het wel raak. Uit een fraaie combinatie tussen Otto Kooi en Henk Bruinsma bracht Kooi de bal voor het doel waar Drenthe klaar stond om in te tikken. Ternaard geloofde het daarna wel en ONT kon naar hartelust combineren. Dat leverde een kwartier voor tijd een doelpunt op. Op aangeven van Danny Zijnstra scoorde Henk Bruinsma. ONT liet daarna de kans op een hogere score liggen. Marcel van Wijk raakte van afstand de lat, de rebound voor Sietse Jansma werd geen doelpunt. Even daarna lukte ook Sietse Jansma het latjeschieten. Dit keer was de rebound niet aan Mario Dekker besteed.

De wedstrijd eindigde in 4-0. SC Berlikum speelde gelijk tegen Wykels Hallum. Daardoor heeft ONT nu weer drie punten voorsprong op SC Berlikum. ONT speelde wel een wedstrijd meer.

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Wykels Hallum. Aanvang 14.30 uur.