Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

5 februari 2011 14:30

Lania, G.J.

ONT geeft opnieuw de winst uit handen

Driesum -  De geschiedenis herhaalde zich. Vorige week gaf ONT de winst knullig uit handen en dat gebeurde zaterdag tegen VIOD opnieuw. Ook nu werd de slotfase ONT noodlottig. En wederom hielp een strafschop de tegenpartij aan een punt. Het werd uiteindelijk 2-2.

Voor een normale partij voetbal waren de omstandigheden zaterdag in Driesum moeilijk. Een schuin over het veld staande storm beïnvloedde het spel danig. En achteraf bleek dat de tegen de storm in spelende partij het beste van het spel had. In de eerste helft was dat ONT, in de tweede helft dus VIOD.

ONT kreeg het eerste kwartier een VIOD tegenover zich dat gas gaf. Daar had ONT het zichtbaar moeilijk mee. Maar verder dan een kiezelharde vrije trap van Jouke Bosgraaf die ONT doelman Rory Bruinja weg kon boksen kwam de thuisclub ook niet. ONT kwam na een kwartier wat beter in de wedstrijd. De combinaties gingen lopen en VIOD werd teruggedrongen. En er ontstonden kansjes. Een schot van Otto Kooi liet VIOD doelman Pieter Meindertsma los, ONT’ers waren niet alert genoeg om te profiteren. Kooi gaf daarna Jasper Drenthe vrije doortocht richting VIOD doel. De jonge ONT aanvaller moest te veel naar de buitenkant uitwijken om te kunnen scoren. Maar net over het half uur was het toch raak. Gert-Jan Kooistra bracht de bal voor het doel en daar kroop JaapJan van Leeuwen voor zijn man om de bal met een prachtige volley in het kruis te schieten. In de laatste vijf minuten vóór rust liet ONT zich te veel achteruit drukken met als gevolg kansen voor VIOD. Uit een corner schoot Roelef van der Veen over en Rory Bruinja keerde een inzet van Nykle Durk van der Valk. Daar bleef het bij en zo kon ONT met 0-1 gaan rusten.

Na rust speelde ONT met de storm in de rug en dat bleek geen voordeel. Passes werden gedragen door de wind en bereikten regelmatig geen medespeler. Bovendien zat er in het spel van VIOD meer pit dan in dat van ONT en dus kwam in de 52e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Bij ONT was er twijfel wie nu wie moest verdedigen en daar profiteerde Pieter van den Bosch van. Na dit doelpunt gebeurde er een tijdlang niet veel. Beide partijen hadden moeite tot goede aanvallen te komen. Een corner in 33e minuut betekende weer leven in de brouwerij. Marcel van Wijk bracht de bal bij de tweede paal en daar kopte Danny Zijnstra de bal prima binnen. Maar net als vorige week tegen Anjum kon ONT de weelde van een voorsprong niet dragen. Zes minuten voor tijd dolde Van den Bosch op de achterlijn twee ONT’ers. Er kwam een voorzet die Sietse Jansma met een sliding probeerde te blokken en daarbij belandde de bal ongelukkig tegen de hand van Jansma. Net als vorige week vond de scheidsrechter de handsbal van Jansma, hij gaat inmiddels bij ONT door het leven als Sietse Handsma, goed genoeg voor een strafschop. Die werd benut door Jouke Bosgraaf.

ONT ontsnapte aan een nederlaag toen in blessuretijd Bauke Visser, na een ONT corner (!) vrije doortocht kreeg richting ONT doel. Daar tikte Bruinja de bal weg voor de schietgrage voeten van Visser die aan een tuimeling een strafschop hoopte over te houden. Arbiter Lania bracht de fluit wel naar de mond maar floot niet.

Voor ONT betekende de 2-2 het tweede verlies van twee punten in twee weken tijd. In de race om het kampioenschap dure punten, hoewel concurrent SC Berlikum met 3-3 gelijk speelde tegen Ternaard. Dat beperkte de schade, maar op de concurrent uitlopen deed ONT dus ook niet.  En net als vorige week was de conclusie dat ONT de winst uit handen gaf. Een vlak voor tijd 1-2 verkregen voorsprong moet met het mes tussen de tanden over de eindstreep worden gebracht. Bij ONT ontbrak het mes, en ook de tanden.

Volgende week speelt ONT om 14.30 uur thuis tegen Ternaard.