61'
81'

18 januari 2011 20:15

ONT en Olyphia zorgen in oefenduel voor doelpuntenregen

OPEINDE - In een voor het publiek vermakelijk oefenduel tussen ONT en 2e klasser Olyphia stond er na 90 minuten een 6-6 eindstand op het scorebord. Verdedigend was het aan beide kanten niet best en daar werd aanvallend van geprofiteerd. De beide trainers, Jan Mulder van ONT en André Bloemhoff van Olyphia, zullen hun verdedigers tenenkrommend hebben geobserveerd.

ONT startte zwak aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. In de vierde minuut leidde een aanval door het centrum tot 0-1. Zes minuten later mocht Olyphia combinerend in de 16 meter naar 0-2 uitlopen. ONT haakt drie minuten later weer aan. Egbert Hulzinga produceerde een prima voorzet die door Otto Kooi tegen de touwen werd gekopt. Twee minuten later vergat Egbert Hulzinga alleen voor de doelman de gelijkmaker te scoren. Die gemiste kans leidde wel een aardige periode in voor ONT. Het balbezit was voor geel/zwart en kwamen kansjes. Jeroen van Wijk had bij een kopbal meer tijd dan hij dacht, en Egbert Hulzinga knalde een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra naast. Het overwicht van ONT duurde een kwartier. Nadat de gasten uit een corner keihard op de lat schoten, werd het net over het half uur 1-3. Vanaf het middenveld werd een bal in het strafschopgebied gebracht. Daar was een Olyphia aanvaller iets eerder bij de bal dan ONT doelman Rory Bruinja.

ONT kreeg in de tweede helft na negen minuten weer aansluiting, Jasper Drenthe kopte raak uit een corner van Marten Zantema. ONT kreeg daarna vat op Olyphia en de gelijkmaker was een kwestie van tijd. Otto Kooi slaagde daar oog in oog met de Olyphia doelman nog niet in, maar uit een corner van Henk Bruinsma lukte het Kooi in de 61e minuut koppend wel te scoren. Twee minuten later waren de gasten weer aan de beurt. Uit een voorzet werd de bal tegendraads in de lange hoek gekopt en dat betekende 3-4. Twee minuten later scoorde ONT weer. JaapJan van Leeuwen stond aan het eindstation van een ONT combinatie. En twee minuten later stond ONT opnieuw op een voorsprong. Otto Kooi kwam door aan de rechterkant en JaapJan van Leeuwen tekende zijn tweede doelpunt aan; 5-4. Maar de koek was nog niet op. Een kwartier voor tijd doelpuntte Olyphia uit een corner. De spits deed simpel twee stappen achteruit om in vrije positie te komen en scoorde. Negen minuten voor tijd kopte Egbert Hulzinga uit een corner ONT weer op voorsprong, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Olyphia zorgde voor het slotakkoord. In de 84e minuut kon de ploeg uit Noordwolde opnieuw combinerend door de ONT verdediging het doel vinden. Toch had ONT de zege nog uit het vuur kunnen slepen. In de laatste minuut verscheen Jasper Drenthe alleen voor de doelman, maar Drenthe slaagde er niet te scoren.

Conclusie na zo’n oefenpartij? Dat het duidelijk een oefenpartij was waarbij bij de scherpte op het middenveld en achterin ontbrak. Bij zes tegendoelpunten is het gemakkelijk om naar de verdediging te wijzen, maar beginnen aanvallen van de tegenpartij niet vaak op het middenveld? De samenwerking tussen middenveld en achterhoede zal zaterdag tegen Opende beter moeten om verdedigende problemen als tegen Olyphia te voorkomen.

Zaterdag is de herstart van de competitie. ONT neemt het thuis op tegen Opende. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.