Avontuur nacompetitie ten einde voor ONT - ONT

Avontuur nacompetitie ten einde voor ONT

Avontuur nacompetitie ten einde voor ONT

LAC Frisia 1883 1

3 - 1

ONT 1

... (schot)
11'
31'
Assist: Noël Mulder
... (schot)
43'
... (schot)
93'

Competitie

2e klasse/3e klasse 2e kl. K/L - 3e kl. A/B/C/D

Datum

3 juni 2023 15:00

Scheidsrechter

F. van der Wal

Accommodatie

Sportpark De Magere Weide
Magere Weide 9
8915AV
LEEUWARDEN
tel. 058-2126863

LEEUWARDEN -  Waar ONT vorig seizoen nog de finale in de nacompetitie haalde om promotie naar de tweede klasse, werd het nu uitgeschakeld in de eerste ronde. In Leeuwarden bleek LAC Frisia uiteindelijk over de langste adem te beschikken.

De wedstrijd tussen de herkanser uit de tweede klasse en derde klasser ONT was er niet één van hoog niveau. Was het de spanning? Duidelijk was wel dat ONT geen moment het spel speelde dat het normaal wel speelt. Vanuit het middenveld goeie aanvallen opzetten, via de flanken de achterlijn opzoeken of via combinaties en dan spits Michel Weisser of een andere speler in scoringspositie brengen. Dat lukte ONT zaterdag niet.

Een eerst kansje was er voor de thuisclub. Dat zag Mark den Hartog de bal in vrije positie in handen van ONT doelman Hidde Ament deponeren. Het was duidelijk aftasten en daarom viel het doelpunt van Frisia na elf minuten ook uit het niets. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Given Pool en die scoorde beheerst. Het was aan Ament te danken dat het twee minuten later al niet 2-0 was. Nu hield Ament Pool van scoren af. Daarna waren er nog wel wat kansjes voor Frisia, maar dat moest toch toezien dat ONT in 30e minuut op gelijk hoogte kwam. De pass was van Noël Mulder, Marten Folkersma had daarna de controle, passeerbeweging en de goal in huis. Al in blessuretijd moest Jorrit de Graaf nog wel op de doellijn een tweede treffer van Frisia voorkomen.

De tweede helft had ONT een flinke periode het betere van het spel, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet. Eigenlijk was er in de tweede helft nog minder te beleven dan in het eerste part. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen. Dat werd het niet want acht minuten voor afloop zorgde invaller Daan Groen voor de 2-1 en in blessuretijd zette Pool de 3-1 eindstand op het (niet werkende) scorebord.

ONT trainer Tjerk Koops over het seizoen en de wedstrijd: “Een dag na de wedstrijd overheerst er een dubbel gevoel. Uiteraard nog de teleurstelling van het verlies bij LAC Frisia en daarmee het einde van het seizoen. Aan de andere kant overheerst er ook een trots gevoel. Als je ziet hoeveel stappen de groep heeft gemaakt afgelopen seizoen en wat voor fantastische wedstrijden we gespeeld hebben dan kan je niet te lang teleurgesteld zijn.

Terugkijkend op de wedstrijd heeft LAC Frisia wel de beste kansen gehad, en wij konden zelf niet goed in ons eigen spel komen. Er lag veel ruimte achter de verdediging en deze werd door ons te snel gezocht. De afwisseling met door het centrum opbouwen was er te weinig. Toch konden wij lang de 1-1 vasthouden en hadden we niet het idee dat er nog gescoord zou worden. Het stond verdedigend prima. Uiteindelijk kon LAC met frisse wissels toch het verschil maken en werd het toch nog 2-1 en 3-1.

Toch kunnen we tevreden terugkijken ook gezien de spelers die we misten aan het einde van het seizoen en ook weer in deze wedstrijd. Het is deze week nog een keer trainen en dan opladen en klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Het was mooi om te zien hoeveel ONT supporters zaterdag (en de rest van het seizoen) aanwezig waren. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd!”

Sjouke Walinga

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!