ONT strijdend ten onder in bekerderby tegen Drachtster Boys

Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/8 finales Groep 2 1/8e finale

Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Mendjejonne ston er een belangrijke wedstriid op het programma foar de monnen ût de 19-1, namelijk de bekerwedstriid tsjin Drachtster Boys foar een plakje ien de kwartfinale. Eerder wurde disse wedstriid verplaatst wegens te weinig spielers oan ûs kant, mar juster wie de dei don eindelijk oanbrutsen. Drachtster Boys wie ol gjin onbekende tsjinstander foar ûs, want eerder dit seizoen verlernen wij ol mei 1-4 fan hun. Toen wurde het klasseverschil toch te grut ien de twadde helft, wot de eindstand tekene ien het nadeel fan ûs. Juster mocht dot echter net gebeuren, want wij wienen fan plan om even te stunten tsjin disse monnen.

Een stunt siet er ek zeker ien, want wij begongen folle feller don Drachtster Boys. Voetballend wienen wij gelijkwaardig, mar de energie fan ûs kant lei folle heuger, wot erien resulteerde dot wij meer oan de bal wienen en gevaarlijker wienen foar de goal. Nei 20 minuten wurde ûs energie don ek beloond mei een doelpunt fan Ids. De wilskracht wie de hele eerste helft nog te merken en we hielden disse tussenstand vol tot de rust. Mei een 1-0 ruststand wie het vertrouwen grutter dan ooit, mar de energietank wie ol wol redelijk leeg.

De twadde helft moesten we wer strijden foar wot we waard wienen, mar dit wurde vrij lestig neidot Uilke een reade kaart helle oan het begjin fan de 2e helft bij een opstootsje. Mei een man minder wie het de zaak om de verdediging en het middenfjild sa goed mogelijk ticht te hoaren, mar dit kostte ûs een protte energie. Rond de 60ste minuut wie het don ek raak foar de tsjinpartij die de wedstriid wer ien evenwicht brocht. Wij joegen de hoop echter net op en begongen zelf ek wol wer wot te voetboljen, wot resulteerde ien een pear gevaarlijke kansen. Helaas woe de bal net goed vallen en scoorden wij net ut disse kansen. Rond de 75ste/80ste minuut wie de tank eigenlijks bij iederien wol op en wie het hoopjen op een penaltyserie. Mei sien ollen probeerden we de aanvallen fan Drachtster Boys tsjin te hoaren, mar zij foenen ien de 85ste minuut toch de trochbraak en scoorden de 1-2. Hoewel niemand meer energie hie creëerden wij toch nog 2 hele gevaarlijke kansen, werfan ien op de lat belandde fan Jehannes. Jesse pakte ien de leatste minuten ek nog een giele kaart troch een tackle die net troch de beugel koe, en mei 9 mon tsjin 11 mon wie der ol helemaal neat meer te forceren ien principe.

Ondanks dot we utschakele binne ien de beker kinne wij toch trots weze op de energie die wij leveren ha ien disse wedstriid, want iederien wie kapot nei de wedstriid. Mei 100% inzet fan ol ûs monnen, valt er niemand wot te verwijten natuurlijk. No matte we der foar soargje dot wij disse energie ek kinne opbringe ien de competitie, want saterje stjit nei lange onderbreking wer een thûswedstriid op programma tsjin Harkemase Boys. Wij sjogge jo graag wer langs de kant dan!