Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Na een 4-0 ruststand werd dinsdagavond de eindstand 9-0. ONT trainer Tjerk Koops verklaarde na afloop goeie dingen te hebben gezien. De eerste helft speelde ONT met basisspelers, de tweede helft kwam ook de reserves in actie.

De geplande oefenwedstrijd van ONT 1 tegen Hargedarijp ging afgelopen zaterdag niet door vanwege wateroverlast op het kunstgras in Hardegarijp. Om vóór de herstart van de competitie (zaterdag a.s. thuis tegen Fc Grootegast) toch nog een keer te kunnen oefenen was 4e klasser Warga dinsdag te gast in Opeinde. De Wargasters bezetten in de 4e klasse de negende plaats (in een competitie van twaalf teams).

Al snel in de wedstrijd bleek dat Warga moeite had het speltempo van ONT te volgen. De ruimtes op het middenveld waren groot en combinerend en met steekballetjes kwam ONT tot kansen. Warga was gevaarlijk met een schot uit een rebound dat over ging, een doelpoging vanaf een meter of twintig dat klemvast werd gepakt door ONT doelman Hidde Ament en een reële kans na een voorzet waarbij twee Wargasters elkaar echter in de weg liepen. ONT ging rusten met een 4-0 tussenstand. Dat had wel meer kunnen zijn, enkele goede kansen werden niet benut, mede door goed keeperswerk van de Warga goalie.

Na rust werd er volop gewisseld door beide teams. Meestal komt dat het spelbeeld niet ten goede, maar ONT maakte daarop een uitzondering. ONT hield het tempo hoog en Warga kon zich niet onder de druk uitspelen. De tweede helft werd dan ook een eenzijdig verhaal. Uiteindelijk werd het 9-0.

Na de mindere resultaten in de laatste drie wedstrijden vóór de winterstop was het eindresultaat goed voor het zelfvertrouwen. Waarbij aangetekend moet worden dat Warga niet veel tegenstand kon bieden. Laten we het er ook op houden dat ONT dat afdwong.

Scoreverloop:
12’ Janco van der Veen (assist Chris Visser)
25’ Michel Weisser (assist Noël Mulder)
45’ Michel Weisser (assist Hielke Knippesl)
46’Chris Visser (voorzet belandt in het doel bij de tweede paal)
57’Noël Mulder (assist Chris Visser)
62’Noël Mulder (assist Freerk Veenstra)
63’Freerk Veenstra (assist Hielke Knippels)
86’Albert Wijma (kreeg de bal van een tegenstander voor de voeten)
88’Janco van der Veen (assist Keimpe Jacobi)

Zaterdag a.s. hervat ONT de competitie. ONT speelt dan thuis tegen Fc Grootgast. Aanvang wedstrijd 15.00 uur. Na afloop zangers/DJ Gemma!