Otto Kooi (schot)
89'

11 december 2010 14:30

ONT oefent naar 4-2 overwinning op BCV

OPEINDE - Het kunstgras van ONT gaf ONT 1 de gelegenheid een oefenwedstrijd te spelen tegen BCV 1. De gastheren speelden twee keer een kwartier prima voetbal en dat was genoeg om tweede klasser BCV met 4-2 over de knie te leggen.

De dooi en regen in de nacht van vrijdag op zaterdag zorgden er voor dat het ONT kunstgras van een witte vlakte veranderde in een mooi groen kunstgrastapijt. Dus kon de oefenwedstrijd ONT 1 - BCV 1 worden gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Erik Baas, die geen moeilijke middag had, startte ONT overtuigend. Dat leidde al na vijf minuten tot een 1-0 voorsprong. Otto Kooi en Gerrit-Jan Koostra legden een fluwelen combinatie op de mat. Uit de voorzet van Kooistra kopte Egbert Hulzinga de bal tegen de touwen. ONT ging daarna door met prima voetbal maar na een kwartier ebde de nauwkeurigheid weg. Een heuse counter zorgde na een half uur voor de 1-1 en een foutje van ONT doelman Rory Bruinja zette de 1-2 ruststand op het scorebord. Op zich een verdiende tussenstand omdat BCV een half uur lang wat gemakkelijker speelde dan ONT.

De tweede helft was een spiegeling van de eerste helft. ONT deed een half uur lang niet echt mee, waarbij wel gezegd moet worden dat ook BCV niet super was. Voor de kleumende supporters langs de lijn kabbelde de partij een beetje voort. Een kwartier voor tijd veranderde dat. ONT coach Jan Mulder wisselde libero Nico de Jong in voor de van vakantie teruggekeerde Marcel van Wijk. Die wissel betekende dat ONT achterin één op één ging spelen en mede dat gaf de doorslag naar de uiteindelijke 4-2 overwinning. Mede dat, omdat ONT ook conditioneel beter was dan BCV. De overwinning kwam tot stand via drie prima ONT doelpunten. Zeven minuten voor afloop stuurde Otto Kooi linkerspits Lieuwe Elzinga weg met een mooi passje binnendoor. Elzinga scoorde met een hard schot in de korte hoek. Drie minuten later stond er een 3-2 voorsprong op het scorebord. Uit een geblokt schot van Kooi kwam de bal terecht bij Marcel van Wijk die met een bekeken lobje scoorde. Linkspoot Van Wijk deed dat met rechts, wat menigeen de kreet “verkeerd geraakt “ deed ontlokken. Hoe dan ook, de treffer was fraai. Vlak voor tijd zorgde Otto Kooi voor de 4-2 eindstand. Van Wijk bracht de bal hoog voor het doel, Mario Dekker zorgde voor de controle en bracht Kooi in stelling die keurig met binnenkantje rechts scoorde.

ONT speelt zaterdag a.s. uit tegen Friese Boys, aanvang 14.30 uur.