Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Voor de derde keer op rij werd het 1-1 in de strijd tussen ONT en Minnertsga. ONT liep zich in de eerste helft stuk op het compact spelende Minnertsga.  Kwam toch op voorsprong, maar in de tweede helft scoorde Minnertsga de gelijkmaker. Dat was puur op basis van een gezonde portie opportunisme waar ONT niet genoeg tegenover kon zetten.

ONT had wel wat goed te maken na de 5-2 zeperd van vorige week in Hallum. De productie van driepunters stokt een beetje bij de Opeindenaren. Dat komt ook omdat tegenstanders zich wapenen tegen het snelle combinatiespel van ONT. ONT moet daarom op zoek naar andere oplossingen en dat gaat niet van leien dakje. De aimabele Minnertsga trainer Duco Mulder zei na afloop: “Wij gaan natuurlijk niet ‘open’ spelen tegen ONT. Dat is vragen om moeilijkheden.”

En dus mocht ONT vanaf de aftrap gas geven tegen een compact staande tegenstander. ONT was daarin wel geduldig. Steeds werd gezocht naar een opening richting het doel van Minnertsga doelman Jorn Helder. Maar, ONT moest wel toezien dat de eerste kans voor Minnertsga was. Spits Enno Kingma kopte over het ONT doel. Voor ONT kwam Michel Weisser tot een schotje dat voor Helder een vangballetje was. Net voor het half uur kwam Jarco Kingma met een gelukje in balbezit. Maar de Minnertsga speler schrok zo van het cadeautje dat hij de bal niet onder controle kreeg. En eerlijk gezegd, meer wapenfeiten van de bezoekers waren er ook niet in de eerste helft. En ONT? Dat kreeg wel kansjes maar moest wachten tot de 40e minuut om op voorsprong te komen. De voorzet was van Freerk Veenstra, Weisser kwam tot een halve doelpoging waarna Noël Mulder het karwei afmaakte met een droge knal.

In de tweede helft speelde Minnertsga iets minder vanuit de verdedigende stellingen, daarbij leunend op de snelle voorwaartsen. Want, het idee van Minnertsga was simpel. De lange bal hanteren en maar kijken wat er dan gebeurt. En al in de beginminuut van de tweede helft klopte Minnertsga op de ONT deur. Een bal bij de tweede paal werd snoeihard ingeschoten door Feike Nieuwhof. Gerard Douwsma blokte de bal ten koste van enige ademnood. ONT doelman Hidde Ament eiste in die periode de hoofdrol voor zich op. Ament redde met reflexen op twee inzetten van Nieuwhof. Maar in de 65e minuut was het toch raak voor Minnertsga. Uit een corner scoorde Enno Kingma. Met nog 25 minuten op de klok leek er genoeg tijd voor ONT om het betere veldspel uit te buiten. Dat gebeurde niet. Het tempo van ONT was te traag om de tegenstander de wil op te leggen. En als de bal toch voor het doel van Helder kwam, werden er verkeerde beslissingen genomen. Daarbij creëerde ONT’s topscoorder Weisser wel een wat negatieve hoofdrol voor zichzelf. De ONT spits is op basis van zijn doelpunten onomstreden. Maar Weisser zou nog beter worden en nog meer geliefd bij de ONT supporters als hij meer mee gaat voetballen. Dat wil zeggen, kaatsen met medespelers in plaats van voor eigen succes te gaan.

ONT zakte door het resultaat naar de vierde plaats, SC Berlikum passeerde ONT. Volgende week zaterdag speelt ONT uit tegen SC Kootstertille, de nummer twee van de ranglijst. Aanvang 14.00 uur.