Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Een 6-1 eindstand mag een ruime overwinning worden genoemd. Kritische noot? Als dat mag bij zo’n overwinning; de eindstand had ook richting de dubbele cijfers kunnen gaan. Daarmee zou ONT koploper in de derde klasse B zijn geweest, nu blijft ONT op doelsaldo derde.

ONT startte de wedstrijd flitsend.  De eerste de beste aanval had al 1-0 moeten zijn. De voorzet van Freerk Veenstra was op maat, Jorrit de Graaf kopte over. Even daarna slaagde Michel Weisser er niet in een verkeerde uittrap van Anjum doelman Lieuwe van Dijk af te straffen. En geheel tegen de verhoudingen in, Anjum had alleen maar verdedigd, stond de 0-1 op het scorebord. Een counter leidde voor Johan Broersma tot een kans en die werd benut. Maar ONT raakte van dit tegendoelpunt ‘net fan it hynder’. Aan het team (en ook de supporters) was te merken dat er ONT doelpunten zouden vallen. Maar er was ook te horen ‘wordt het dan zo’n middag?’ nadat Noël Mulder en Weisser de lat raakten. Die gelijkmaker en meer in het Anjum netje duwen was zo gemakkelijk nog niet, zo bleek. Sterker nog, in de 17e minuut hadden de bezoekers een grote kans op de 0-2. Na en actie van Arjen Schregardus stond Boersma vrij, nu ging zijn schot over. En in de aansluitende ONT aanval ontstond de gelijkmaker. Een inzet van Hielke Knippels werd geblokt waarna Veenstra met een fraaie volley de 1-1 op het scorebord zette. ONT kreeg nog wel kansen de score uit te breiden maar moest ook beducht zijn op aanvallen van Anjum. Zo schoot Johan Sipma over, maar Weisser zette daarna ONT wel op een 2-1 voorsprong. De voorzet van Chris Visser was dan wel een beetje achter Weisser, de ONT spits wist er wel raad mee. Anjum liet zich overigens niet onbetuigd. Stephan Overkempe kopte naast en een volley van een Anjumer ging over het ONT doel.

Na rust was het snel gebeurd met de bezoekers. Binnen een minuut scoorde Janco van der Veen na goed doorzetten van Visser en vier minuten later werd de Anjum verdediging zoek gespeeld door een combinatie van Weisser en Van der Veen waarna Knippels scoorde. Een fraaie goal. Het moet gezegd, ook bij een 4-1 achterstand bleef Anjum voetballen. Anjum trainer Remco Kooistra zei na afloop: “Je kunt wel met tien man gaan verdedigen, dat is voor de jongens ook niet leuk”. Een prijzenwaardige instelling, menig trainer denkt niet zo. De spelopvatting van Anjum gaf ONT wel ruimte, maar daar werd niet optimaal van geprofiteerd. Het bleef nu bij goals van Weisser na een combinatie tussen Noël Mulder, Van der Veen en Weisser en een eigen doelpunt van Sijtse Koree. Anjum probeerde nog een tweede doelpunt te scoren met een inzet van Douwe Dijkstra in de korte hoek. ONT doelman Hidde Ament was paraat.

De prima fluitende scheidrechter Sytse Bosscha, hij floot op eredivisieniveau O19 en dat was te merken, besloot dat het na 90 minuten wel welletjes was en floot de wedstrijd naar de historie.
ONT sloot de wedstrijd dus af met een 6-1 overwinning. En die kritische noot dat de uitslag ruimer had moeten uitvallen? Die kritische noot mag, maar je moet ook tevreden zijn met zo’n uitslag. De mededingers naar de koppositie SC Kootstertille en Rijperkerk wonnen met respectievelijk 5-1 en 5-0. En ook daar zullen er kansen zijn geweest op een hogere uitslag.

Rechtsback Jorrit de Graaf over het opnieuw moeten wegwerken van een achterstand: “Ik vond ons in de beginfase van de wedstrijd ietwat afwezig en in balbezit slordig. In die beginfase kregen we de goal ook tegen, omdat we verdedigend overal een stap te laat waren. Maar de bal werd vervolgens wel goed ingeschoten. Na de 0-1 herpakten we ons goed, en gingen we ons eigen spelletje spelen. Snel verplaatsen, goed combineren en de tegenstander hoog onder druk krijgen.”

De Graaf was tevreden met de 6-1 uitslag: “Uiteindelijk zeker, ons doel was om al snel de wedstrijd te beslissen door vroeg te scoren en die score uit te breiden. Maar dat lukt niet en gingen we rusten met een 2-1 voorsprong. Wel domineerden we de wedstrijd en scoorden na rust snel. Dat is wat we wilden en zo konden we de stand uitbreiden.”

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen medekoploper Rijperker op het programma. Een regelrechte topper dus. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.