ONT voorkomt ternauwernood eerste nederlaag - ONT

ONT voorkomt ternauwernood eerste nederlaag

ONT voorkomt ternauwernood eerste nederlaag

ONT 1

2 - 2

SC Berlikum 1

37'
41'
... (kopbal)
56'
... (schot)
95'

Competitie

3e klasse B

Datum

15 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

O. Al Alawi

Accommodatie

Sportpark Douwekamp
Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE – Duels tussen ONT en sc Berlikum zijn vaak enerverende wedstrijden.  Maar zelden is er een gelijkspel. Die kwam vandaag wel (2-2), maar de wedstrijd kwam vandaag pas in de tweede helft tot leven.

ONT  was in de eerste helft voetballend gezien wel de bovenliggende partij en wist ook meer mogelijkheden af te dwingen, maar kon niet overtuigen. Berlikum dat in de twee thuiswedstrijden beide keren 5 doelpunten tegen kreeg koos er voor om veel mensen achter de bal te houden. Voor ONT taak om dus een gaatje in de defensie te slaan. Het slaagde daar niet echt in.

Het eerste kleine kansje was wel voor ONT toen in de 3e minuut Janco vd Veen de bal dieplegde voor Freerk Veenstra, doch die zag doelman Jan Nieuwland net iets eerder bij de bal. ONT nam dus het initiatief. Pas in de 9e minuut een eerste mogelijkheid voor Berlikum. Het schot van Hessel Postma zeilde over. Een fraai wippertje van Noël Mulder op Janco vd Veen was net te diep. Een vrije trap van Heilke Knippels bereikte Mulder net niet en keeper Nieuwland kon wegstompen. Berlikum deed weer een van zich spreken in de 20e minuut met een schot uit de tweede lijn van Kars Valkema, net over. De echte scherpte voorin was er niet bij ONT, na nog tweemaal makkelijk ingrijpen van de Berlikumer doelman, ging het in de 28e bijna fout achterin bij ONT. Wytze Jongsma wist de bal ternauwernood nog weg te werken, voordat Berlikum kon overnemen.  ONT bleef wel de beter voetballende ploeg maar eigenlijk lag het tempo wat te laag om het Berlikum echt moeilijk te maken. Even na het half uur een redelijke kans voor ONT. Chris Visser wist Michel Weisser te bereiken. Die draaide op zijn karakteristieke wijze weg van zijn tegenstander en schoot vervolgens voorlangs. Bij de tweede paal kwam Noël Mulder net te laat. De 1-0 voor ONT kwam vervolgens in de 37e minuut bijna letterlijk uit de lucht vallen.  Weisser had voldoende ruimte op 25 meter  om uit te halen. Via een been van een Berlikumer kreeg de bal een dusdanige carambole dat Nieuwland verrast werd. Lang genoot ONT niet van de voorsprong. Uit een vrije trap Ruben Brouwer, liet Jongsma zich te makkelijk wegzetten en kopte Robert Machiela binnen: 1-1. In de slotminuut kopte Brouwer nog net naast het doel van Hidde Ament.

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd tot leven. Dit was mede te danken aan Berlikum, dat wat opportunistischer begon te spelen en het tempo iets opschroefde. Daarmee werd het direct ook een boeiende en spannende tweede helft.  ONT leek in de beginfase even wat zoekende te zijn. De speelwijze van Berlikum betaalde zich uit in de 57e minuut. Op links wist Thomas Dijkstra de achterlijn te behalen. Op voortreffelijke wijze wist hij de bal langs zijn verdediger snoeihard in de verre hoek te schieten: 1-2. ONT moest dus in de achtervolging. Berlikum plooide weer meer achteruit, maar was in de tegenstoten ook levensgevaarlijk. Het verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, waar het zeker de kansen kreeg. Invaller Marten Folkersma vond, na een goede individuele actie het zijnet. Ook een vrije trap van Michel Weisser ging naast. In de 84e minuut verzuimde Thomas Dijkstra het pleit voor Berlikum te beslechten, alleen voor doelman Hidde Ament zag hij deze laatste met een uitgestoken handje redding brengen. ONT zette nog alles op alles om een gelijkspel te forceren. Janco vd Veen frommelde zich door de defensie, doch prikte net naast.  Toch kwam het gelijkspel.  Ver in blessuretijd (95e minuut) was het, wie anders, Michel Weisser die de bal op de pantoffel name en binnen volleerde: 2-2.

Berlikum baalde, waar de vreugde en vooral opluchting bij ONT groot was.  Volgende week is er een bekerprogramma. Op zaterdag 29 oktober a.s. gaat ONT naar Oentsjerk voor de wedstrijd tegen het naar de zaterdag teruggekeerde vc Trynwalden.

Romke Visser

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!