Ljurkstrjitte 2
9269NB
FEANWALDEN
tel. 0511-474072

VEENWOUDEN - Het was van beide kanten niet heel goed, zeker niet in de eerste helft. Maar, op basis van wat ONT in de tweede helft liet zien, was de 0-2 uitslag wel terecht. Na de 0-2 van ONT gooide de thuisclub het op opportunisme. Dat maakte niet echt indruk op ONT. Michel Weisser was met twee doelpunten weer eens het goudhaantje voor ONT.

De kop van dit verslag; ‘ONT levert genoeg om te winnen’ hint natuurlijk naar de uitspraken van bondscoach Van Gaal in de aanloop naar de interland van Oranje tegen Polen. Van Gaal is daar duidelijk in. Collectief gezien: als je niet levert, win je geen wedstrijd. ONT won van SC Veenwouden (SCV) en dat was op basis van leveren. ONT werkte al hard in de eerste helft en gooide daar in de tweede helft nog een schepje bovenop.

ONT trof in SCV een degradant uit de tweede klasse. Dan weet je niet of een team treft dat zo snel mogelijk terug wil naar het niveau dat werd verlaten of gaat bouwen aan een nieuw team. De indruk was dat SCV dat een beetje in het midden laat. De selectie bleef intact en werd aangevuld met twee oudgedienden. Geen verjonging dus, maar een team met de nodige routine. ONT zette daar een team tegenover dat inmiddels ook de nodige uren op seniorenniveau achter de rug heeft.

De wedstrijd SCV - ONT was in de eerste helft voor de toeschouwers eigenlijk niet om aan te gluren. Beide partijen grossierden in foute passes, met ook de nodige onbegrepen passes. Voorbeelden van het aanpassen van een medespeler die dat niet verwachtte of omdat de pass niet goed was, waren aan de orde van de dag. En kansen? Waren er die er in de eerste helft? Hier en daar was er wel een kansje. In de derde minuut schoot Stefan Jan Sijtsma de bal over het ONT doel en voor ONT kreeg Noël Mulder de bal niet in het doel. Mulder kreeg die gelegenheid na een prima uittrap van ONT doelman Hidde Ament die door Michel Weisser werd verlengd op Marten Folkersma. Diens voorzet kwam bij Mulder die naast schoot. En verder? Wytse Veenstra schoot over het ONT doel en Weisser kwam een teenlengte tekort om te doelpuntten. Maar Weisser zorgde wel voor de 0-1 ruststand. Mulder bracht de bal bij Freerk Veenstra en diens voortzetting werd op waarde geschat door de ONT spits.

De tweede helft was toch van een ander kaliber. Niet dat één van beide teams plots de sterren van de hemel speelde. Vergeleken bij het eerste bedrijf leverde ONT meer energie waar SCV bleef steken op hetzelfde niveau. En dus werd ONT de bovenliggende partij. Fat leverde ook kansen op voor de bezoekers. Tot een tweede doelpunt leidde dat nog niet. Weisser ging voor eigen succes waar Marten Folkersma er beter voor stond en Weisser zag een schot naast gaan. Toch was SCV nog dichtbij de gelijkmaker. Sijtsma schoot over en balverlies van Weisser en een snelle omschakeling van de thuisclub noopte Wytze Jongsma tot een redding op de doellijn. Twintig minuten voor afloop beloonde ONT zichzelf met een tweede doelpunt. Uit een ingooi van Jorrit de Graaf ging de bal via Veenstra naar Weisser en die doelpuntte met de punt van de schoen.
ONT speelde de partij daarna geconcentreerd uit. SCV hanteerde de lange bal en daar had ONT wel controle over. De thuisclub kwam niet verder dan een derde doelpoging van Sijtsma. Ook dit schot ging over.

ONT leverde dus, maar leverde ook in. Albert Wijma viel uit met een hamstringblessure en de invalbeurt van Dennis van Wieren duurde maar vier minuten. Na een val op de schouder viel Van Wieren uit met een gebroken sleutelbeen.

ONT trainer Tjerk Koops zag ONT een lastige eerste helft spelen: “Zaterdag stond voor ons de eerste competitiewedstrijd op het programma, uit naar Veenwouden. Veenwouden zakte vanaf de eerste minuut volledig in en liet ONT aan de bal, iets wat nog best een uitdaging was op het veld van Veenwouden. Het eerste half uur was van onze kant erg slordig en het tempo lag te laag. We konden moeilijk de vrije man vinden op het middenveld. Toch scoorde ONT vlak voor rust uit de eerste goed lopende aanval.”

Het spel na rust kon de trainer meer bekoren: “Na de rust konden we wat beter het spel verplaatsen en creëerden we nog een aantal mogelijkheden. Na de 0-2 kwamen we niet meer in de problemen. De beleving en de energie van ONT was erg goed vandaag en het was een echte teamprestatie. Enige smet op de wedstrijd zijn de blessures van Albert Wijma en Dennis van Wieren.”

Zaterdag speelt ONT thuis tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 15.00 uur.