ONT oefent naar 3-1 zege op SC Kootstertille - ONT

ONT oefent naar 3-1 zege op SC Kootstertille

ONT oefent naar 3-1 zege op SC Kootstertille

ONT 1

-

Kootstertille 1

18'
... (penalty)
59'
70'
Noël Mulder (schot)
90'

Datum

30 augustus 2022 20:00

Scheidsrechter

Rutger Werkhoven

Accommodatie

Sportpark Douwekamp
Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Die 3-1 zege leek het de eerste helft helemaal niet op. De bezoekers waren baas op het middenveld en gaven ONT weinig ruimte tot voetballen. ONT keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar verzette in de tweede helft de bakens. De thuisploeg scoorde drie keer en won zo met 3-1.

Trainers vinden in de oefenperiode het resultaat totaal ondergeschikt aan het spel wat zich voor hun ogen voltrekt. Maar het moet toch ook wel lekker zijn dat er in die oefenperiode ook potjes worden gewonnen. Dat geeft zelfvertrouwen. En na de winst afgelopen zaterdag tegen Drachten tankte ONT dus zelfvertrouwen door nu van SC Kootstertille (SCK) te winnen. De tegenstander van gisteravond is ook competitiegenoot van ONT. De Tilsters promoveerden via de nacompetitie naar de derde klasse door Waskemeer met 4-1 te verslaan.

In de eerste helft liet SCK zien zeker niet te misstaan in de derde klasse. Er werd fris van de lever gespeeld, op het middenveld was SCK de baas en aanvallend was het dreigend. De 0-1 (strafschop) ruststand was niet onverdiend. Toch had het 1-1 moeten zijn, maar Michel Weisser verzuimde de bal in een leeg doel te deponeren.

De tweede helft verliep anders. Interim coach Jan Hulzinga (ONT trainer Tjerk Koops is op huwelijksreis) deed wat omzettingen en daar had SCK geen antwoord op. De bezoekers plooiden gedwongen terug en ONT creëerde een veldoverzicht, kansen en doelpunten. Keinpe Jacobi zorgde voor de gelijkmaker (59e minuut, assist Freerk Veenstra), Hielke Knippels zorgde uit een pass van Veenstra in de 70e minuut voor de voorsprong en het slotakkoord was voor Mulder die op aangeven van Allard Bakker ONT’s derde tegen de touwen schoot.

Zaterdag wacht voor ONT de eerste thuiswedstrijd. Om 15.00 uur is in Opeinde Heerenveense Boys de tegenstander.

Sjouke Walinga

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!