De Verbetering 50
9744DZ
GRONINGEN
tel. 050-5590204

HOOGKERK - In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen liep ONT tegen een 7-1 nederlaag aan. Tegenstander HFC ’15, net als ONT een derde klasser, was op alle fronten beter. Scherper in duels, beter in de passing en zeer effectief in het benutten van kansen.

Tja, het was maar een oefenwedstrijd en verzachtende omstandigheden waren er ook. Want, vergeleken met de finale van de nacompetitie tegen Workum einde vorig seizoen stonden er maar vijf spelers in de basis die toen ook speelden. Door allerlei omstandigheden is de selectie van ONT nog lang niet compleet. Dan mis je natuurlijk automatismen en dat werd zaterdag heel duidelijk. Het mondde uit in een veelvoud aan foute passes waardoor ONT ook nooit de regie over de wedstrijd in handen kreeg. Daarbij kreeg ONT het ook niet voor elkaar om een tandje bij te zetten om het de tegenstander lastig te maken. Vanaf de zijlijn werd verondersteld dat het dorpsfeest was in Opeinde. Om maar aan te geven hoe het spel van ONT oogde.

HFC ’15 kreeg in de eerste helft vijf kansen en scoorde daaruit vier keer. ONT deed vlak voor rust iets terug. Uit de enige vlot lopende aanval van de wedstrijd scoorde Janco van der Veen uit een voorzet van Keimpe Jacobi. In de tweede helft liep de thuisclub uit naar een 7-1 overwinning.

Zaterdag staat er voor ONT een toernooi op het programma met Drachten en VV Rottevalle als tegenstanders. Het toernooi wordt gespeel in Opeinde. Aanvang eerste wedstrijd 14.00 uur.