Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Na twee matige oefenwedstrijden, 3-7 verlies tegen Hardegarijp en 7-1 verlies tegen HFC ’15, won ONT met 3-2 van tweede klasser Drachten. Dat mag na de twee kansloos verloren oefenpartijen best als een opsteker worden beschouwd.

De selectie van ONT was een stuk completer dan vorige week zaterdag tegen HFC ’15. Dat betaalde zich in de eerste helft direct uit in herkenbare patronen uit het vorige seizoen. ONT kende toen een euforische derde periode met een finale in de nacompetitie als resultaat. Die werd dan wel verloren van Workum, maar het is best lastig om die euforie van toen om te vormen tot de werkelijkheid van nu. Het is gewoon weer bij nul beginnen.

ONT begon goed aan de wedstrijd en na vier minuten had de bediener van het scorebord de vinger al klaar om de 1 voor ONT op het scorebord te zetten. Allard Bakker bracht de Drachten doelman in moeilijkheden waarna Michel Weisser de bal voor het intikken leek te hebben. Een extra en overbodige ‘sleep’ was genoeg om een verdediger van Drachten te laten redden. De vinger kon weer van het kastje. Net over het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit de voorzet van, na een avontuur bij Drachtster Boys, teruggekeerde snelheidsduivel, Kasper Dekens werd door Wilke Siderius gescoord. Een kwartier later kwam ONT op gelijke hoogte. Freerk Veenstra legde de bal achter de verdediging van Drachten en daar profiteerde Michel Weisser van. ONT kwam op een 2-1 voorsprong door een kopbal van Jorrit de Graaf na een pass van Wytze Jongsma, En De Graaf kopte nogmaals raak uit een voorzet van Weisser. Ruststand 3-1.

De tweede helft was het aan beide zijden vooral wisselen en dat kwam het spel niet ten goede. Dat werd gezapig. Er waren voor beide teams wel wat kansjes maar een doelpunt bleef uit. Tot de 84e minuut toen Drachten de aansluittreffer scoorde. Maar daar bleef het bij en zo was er dus een 3-2 winst van ONT tegen Drachten.

Dinsdag 30 augustus a.s speelt ONT in Opeinde een oefenwedstrijd tegen SC Kootstertille. Aanvang 20.00  uur.