Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 32

Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Na goede oefenwedstrijden tegen Drachten en SC Kootstertille leverde de bekerwedstrijd tegen Heerenveense Boys (HVB) een 0-2 nederlaag op. Het was het bij ONT over de hele wedstrijd genomen ‘net niet’. ONT kwam te kort tegen een degelijk HVB.

Tegenstander HVB was geen onbekende voor ONT. ONT en HVB troffen elkaar vanaf het seizoen 1996/1997 in de eerste en tweede klasse. HVB degradeerde in het seizoen 2015/2016 uit de tweede klasse naar de derde klasse, samen met ONT. Sinds die tijd is HVB derde klasser. Twee keer werd de nacompetitie bereikt. Promotie zat er niet in. Ook vorig seizoen bereikten de Heerenveeners de nacompetitie. In de halve finale werd met 1-0 verloren van Workum dat in de finale van ONT won.

Voor ONT bleek HVB een taaie tegenstander. Over het hele veld stond het bij de bezoekers goed. En er werd energie gestoken in de duels. Waar dat ONT wel lukte in de laatste twee oefenduels, leek de tank nu wat leeg. En daar kwam ook bij dat ONT de wapens die het normaal heeft niet kon uitvouwen. ONT heeft met Albert Wijma en Hielke Knippels twee spelers die een geweldige wisselpass in huis hebben. Die passes kwamen tegen HVB niet uit de verf. Mede daardoor kwam een ander wapen van ONT, buitenspelers die de achterlijn halen en een assist geven, ook niet tot bloei. Nu was het niet zo dat ONT een slechte wedstrijd speelde, maar HVB onder druk krijgen was niet aan de orde. Zéker in de eerste helft niet.

De eerste wapenfeitjes waren voor de bezoekers. Een schotje van Dennis Otter kwam in handen van ONT doelman Hidde Ament en daarna profiteerde Jesper Hiemstra niet van slordig uitverdedigen van ONT. ONT werd licht gevaarlijk met een inzet van Michel Weisser. HVB doelman Bas Doosje liet zich niet verrassen in de korte hoek. Eigenlijk kwam de 0-1 in de 22e minuut ook maar een beetje uit de lucht vallen. Want hoewel HVB de wedstrijd controleerde werd het ook niet echt gevaarlijk. Toch scoorde Jesse Braaksma met een schot in de verre hoek.

De tweede helft gaf een iets ander spelbeeld. HVB trok zich wat terug en ONT had wat meer de bal. Er kwamen ook wel wat kansjes, maar Doosje hield zijn doos schoon (slechte grap). Ook HVB kreeg kansen. Ament tikte een bal onder de lat vandaan en waar Lars Koelma dacht aan een eenvoudige intikker lag Ament in de weg. Zo pruttelde de wedstrijd een beetje voort. Hoewel geen spektakelstuk was het voor het publiek best leuk om te kijken naar twee teams die wilden voetballen. Ondanks het meer aan de bal zijn bleek ONT niet bij machte om de gelijkmaker te scoren. HVB scoorde nog wel. Al in blessuretijd werd het 0-2 door een doelpunt van Kevin Regts.

Zaterdag a.s. speelt ONT de tweede bekerwedstrijd. Een uitwedstrijd tegen Harkema Opeinde en die begint om 14.30 uur.