Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 32

De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

HARKEMA OPEINDE - De tweede bekerwedstrijd leverde ONT een 2-4 op in en tegen Harkema Opeinde. Dat de tegenstander ONT bijbeende tot 2-2 was niet de verdienste van de thuisclub, maar had ONT aan zichzelf te wijten. Met twee doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd stelde ONT orde op zaken.

Na het verlies vorige week thuis tegen Heerenveense Boys was ONT er alles aan gelegen om die suffige wedstrijd naar de vergetelheid te voetballen. Dat lukte aardig tegen vierde klasser Harkema Opeinde (HO). Bij ONT zat er veel meer energie in de wedstrijd. Niet dat alles lukte maar de intentie hoe ONT wil voetballen was beter zichtbaar dan tegen Heerenveense Boys.

De eerste wapenfeiten van de wedstrijd waren ook voor ONT. Janco van der Veen schoot voorlangs en Jorrit de Graaf zag een schot tot corner verwerkt. In de 21e minuut was er dan wel de verdiende voorsprong voor ONT. Hielke Knippels boogde een bal vanaf een meter of achttien in de kruising. Een paar minuten later ging ONT’s vrije verdediger Albert Wijma op avontuur richting het doel van HO. Wijma doet dat eigenlijk te weinig. Met een goed schot in de benen kan de ONT’er gevaar stichten. Nu kwam het aan op een kopbal uit een voorzet van Marten Folkersma. Dat werd geen succes.

Waar ONT de bovenliggende partij was kwam het doelpunt van HO dus uit de lucht vallen. Paul van der Heide mocht na een voorzet de bal controleren, voor het goede been leggen en de gelijkmaker aantekenen. Voor de thuisclub kreeg Hille Postma daarna een prima mogelijkheid om HO op voorsprong te schieten. Vanaf de rand ‘zestien’ schoot Postma naast. Had ONT dan geen wapenfeiten meer? Zeker wel. Maar Noël Mulder treuzelde om doeltreffend te zijn en Michel Weisser schoot over. Het overwicht van ONT resulteerde pas in de laatste minuut van de eerste helft tot de voorsprong. Marten Folkersma schoot de bal langs HO doelman André de Graaf.

Direct in de tweede helft had de thuisclub langszij kunnen komen. Maar vogeltje vrij kopte Jordy Seepma de bal naast het ONT doel. Voor HO schoot Chris Alma nog voorlangs en daarna was het een tijdje ONT wat de klok sloeg. Doelpunten bleven echter uit. Want een inzet van Janco van der Veen werd van de lijn gehaald en Michel Weisser schoot nog maar eens over. En Van der Veen zag ook een tweede doelpoging van de lijn gehaald. De thuisclub kwam er eigenlijk niet aan te pas maar was wel effectief in het benutten van kansen. De derde kans werd ook een doelpunt. ONT doelman Hidde Ament redde prima op een inzet van Postma, maar was kansloos op de rebound van Alex van der Tuin. Vanaf de aftrap was er ook weer de voorsprong voor ONT. Van der Veen bracht de bal bij Weisser en die frommelde ONT naar een 2-3 voorsprong. ONT had daarna nog een ‘bibbermomentje’ met een schot van Van der Tuin dat richting ONT kruising ging. Maar Ament tuinde er niet in en was baas over de bal. Dertien minuten voor afloop was ONT’s vierde doelpunt ook beslissend voor de wedstrijd. HO kon het al een tijdje niet meer bijbenen en ONT profiteerde van de ruimte die er kwam. Weisser had een prima steekpass op Allard Bakker en de neo-senior doelpuntte met een schot in de verre hoek.

Zaterdag a.s. speelt ONT de derde bekerwedstrijd thuis tegen SC Boornbergum ’80. Aanvang 15.00 uur.