Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

13 november 2010 14:30

Vinke, D.

WTOC muur toch nog geslecht door ONT

OPEINDE - Tot een kwartier voor tijd slaagde ONT er maar niet in een bres te slaan in de compacte verdediging van de Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie. Invaller Otto Kooi zorgde voor de bevrijdende en enige treffer. Voor ONT een verdiende overwinning.

Laagvlieger WTOC bezorgde ONT zaterdag handen vol werk. WTOC was niet naar Opeinde afgereis om voetballend tot een resultaat te komen. De gasten speelden erg compact en toonden nauwelijks aanvallende aspiraties. ONT bleek het eerste half uur niet in staat om kansen te creëren. De bal ging te traag rond waardoor de WTOC muur een makkie had. Pas in het laatste kwartier vertaalde ONT het overwicht ook in kansen. Maar JaapJan van Leeuwen kopte in vrije positie naast, Gert-Jan Kooistra kreeg een bal niet lekker mee en Egbert Hulzinga schoot op de lat. In het laatste deel van de eerste helft leidde onhandigheid aan ONT zijde tot WTOC kansjes. Sietse Jansma verdedigde twee keer onnauwkeurig uit maar de bezoekers profiteerden niet.

In de tweede helft nam het balbezit van ONT alleen maar toe. ONT zette WTOC onder druk, maar het ontbrak aan gochme om de WTOC muur te slechten. Er kwamen wel kansjes. Egbert Hulzinga kopte naast en JaapJan van Leeuwen deed dat ook. Het duurde tot de 73e minuut totdat ONT eindelijk scoorde. Egbert Hulzinga bracht uit de kluts de bal met een volley voor het doel waar invaller Otto Kooi (Kooi is de Graziano Pellè van ONT aan het worden) klaar stond om binnen te koppen. Voor WTOC was de achterstand het sein om te laten zien dat er wél kon worden gevoetbald. Maar dichterbij dan een schot net naast van Jilles Bosma en een afgeketste inzet van Tjeerd van der Land kwam WTOC niet.

ONT won met 1-0 en zag koploper SC Berlikum een 2-2 gelijk spel oplopen tegen Dokkum. Dus liep ONT  twee punten in op de koploper. De nummers drie, vier en vijf liepen allemaal averij op zodat de afstand tussen de nummer één en twee en de achtervolgers alleen maar groter werd.

Zaterdag speelt ONT uit tegen Dokkum, aanvang 14.30 uur.