Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

20 november 2010 14:30

Tjalma, S.B.

ONT koploper na winst op Dokkum

DOKKUM - ONT schrok van een vroege achterstand maar liet daarna tegenstander Dokkum 89 minuten lang naar adem happen. De 1-4 overwinning was zéér terecht. Omdat koploper SC Berlikum met 3-1 ten onder ging tegen Opende is ONT 1 op doelsaldo de nieuwe koploper.

ONT begon met direct druk te zetten op de tegenstander maar zag na 45 seconden de eerste aanval van de gastheren eindigen in een doelpunt. Martijn Jongeling mocht een voorzet vanaf links in twee keer, ONT doelman Rory Bruinja pareerde de eerste inzet, tot doelpunt promoveren. Dat leek een voorbode voor een moeilijke middag voor ONT. Dat viel mee want eigenlijk direct na het doelpunt pakte ONT de wedstrijd op. En er kwamen kansjes. Egbert Hulzinga schoot na een combinatie met Otto Kooi over en een kansrijke drie tegen twee werd door de drie ONT’ers om zeep geholpen. Acht minuten voor rust kwam de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord. Mario Dekker doelpuntte uit een lage voorzet van Marten Zantema.

Direct na rust behoedde Rory Bruinja ONT met twee prima reddingen voor een nieuwe achterstand. De rest van de tweede helft was ONT opnieuw heer en meester. Dat mondde uit in veel balbezit, goed voetbal en een logische 1-2 voorsprong. Na een kwartier spelen zette Egbert Hulzinga vanaf rechts een solo in. Het uiteindelijke schot op doel leek houdbaar voor Dokkum doelman Timo de Vries maar die tastte volkomen mis. Dokkum deed nog iets terug met een schot van Anne Olivier dat net over het ONT doel zeilde. ONT zet het veldoverwicht om in nog twee doelpunten. Een corner van Marten Zantema leidde de 1-3 in. De inzet van Sjoerd Riemersma uit die corner werd van de lijn gehaald waarna Mario Dekker de bal bekeken over een verdediger in het doel kopte. ONT gaf Dokkum in de laatste fase van de wedstrijd wat te veel vrijheid waardoor Bruinja nog een keer moest redden. In blessuretijd bekroonde Otto Kooi een individuele actie met een fraai doelpunt.

Koploper SC Berlikum bleek niet opgewassen tegen Opende en verloor met 3-1. ONT kwam daardoor in punten gelijk met SC Berlikum maar voert door een beter doelsaldo de ranglijst aan.

Dinsdag a.s. speelt ONT in Opeinde een bekerwedstrijd tegen WTOC, aanvang 20.00 uur. Zaterdag staat er een inhaalwedstrijd op het programma, uit tegen Friese Boys. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.