Jurjen Veenstra (intikker)
35'
Assist: Chris Visser

1 februari 2022 20:00

GRONINGEN - Er moest gisteren even snel worden geschakeld toen WTOC de geplande oefenwedstrijd afzegde wegens coronabesmettingen in de selectie. In zondag tweede klasser Gruno werd een vervangende tegenstander gevonden. En daar werd met 1-4 van gewonnen.

Ook bij ONT sloeg het coronavirus toe. Twee spelers in quarantaine, één speler was daar net uit, maar speelde nog niet. In Gruno vond ONT een tegenstander die wel wilde voetballen en dat wil ONT ook wel. En zo ontstond er een aardig potje voetbal, zeker in de eerste helft. De tweede helft werd het allemaal wat rommelig. Gruno wilde toen niet meer echt en ONT kon de scherpte van de eerste helft niet meer op de mat leggen.

Gruno zorgde voor het eerste wapenfeit. Een schot van een meter of achttien teisterde de lat. De eerste kans voor ONT betekende ook de 0-1. Hoewel kans, het werd ONT in de schoot geworpen. In de 18e minuut wilde de Gruno doelman buiten zijn doelgebied de bal uitverdedigen. Die kwam terecht bij Thomas Landman en vanaf een meter of 35 vond Landman het lege doel. Maar, een minuut later was het ook weer gelijk. ONT greep verdedigend onvoldoende in en daar profiteerde Gruno van.

Eigenlijk was dat ook het enige wapenfeit van de Groningers. ONT was duidelijk beter met, net als zaterdag tegen SC Veenwouden, goede combinaties. Een kwartier voor rust werd het 1-2. Janco van der Veen speelde de bal diep op Landman, die kapte zijn man uit en scoorde. Het derde ONT doelpunt typeerde de scheidsrechter in de rust als een zaalvoetbaldoelpunt. Chris Visser passte de bal richting tweede paal en daar werd het voor Jurjen Veenstra een intikkertje. Inderdaad een goal die je bij zaalvoetbal vaak ziet.

De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. In de 61e minuut leidde een mooie aanval nog wel tot de 1-4. Jurjen Veenstra bereikte met een crosspass Landman die op zijn beurt met één voetbeweging Van der Veen aanspeelde, waarna een schot in het dak van het doel de 1-4 betekende. ONT kreeg daarna nog genoeg kansen de score uit te breiden, maar dat kwam er niet meer van. Eigenlijk werd de wedstrijd door ONT uitgespeeld zoals je thuis onderuitgezakt in de luie stoel zit. En tegenstander Gruno kwam ook niet meer tot daden. Eindstand 1-4.

Zaterdag a.s oefent ONT thuis tegen zaterdag 3e klasser Heeg. Aanvang 14.30 uur.