Binnendijk 53 B
9256HL
RYPTSJERK
tel. 0511-432168

Ryptsjerk - De inhaalwedstrijd Rijperkerk tegen ONT, met als inzet de tweede plaats op de ranglijst, leverde gisteravond geen winnaar op. De 1-1 eindstand leek logisch omdat beide teams niet in kansen grossierden en de ene grote kans die er dan wel was werd benut.

Rijperkerk - ONT was een wedstrijd tussen twee ploegen met een verschillende voetbalopvatting. ONT wilde voetballend het verschil maken waar Rijperkerk een wat meer afwachtende houding aannam. Daarbij speelde de thuisclub compact en was het voor ONT moeilijk openingen te vinden voor kansrijke combinaties, zoals dat afgelopen zaterdag tegen Anjum wel lukte.
Het eerste wapenfeit was wel voor Rijperkerk. Uit een voorzet kopte Paul Westra op de lat. Verder waren aanvallende momenten op de vingers van één hand te tellen. Voor ONT kwam Thomas Landman tot een schotje, schoot Rijperkerker Lammert van Althuis naast en ging een harde voorzet voorbij aan het ONT doel zonder door iemand geraakt te worden. Meer kansjes voor Rijperkerk dan voor ONT dus. En dat zat hem dan ook wel in de spelopvatting van Rijperkerk. Niet dat Rijperkerk een counterploeg is, maar een snelle omschakeling ligt de ploeg wel. En daar kwamen kansjes uit, maar ook weer geen 100% kansen. ONT verdedigde wat dat betreft wel weer goed.

Rijperkerk had in de tweede helft een spelhervatting nodig om op voorsprong te komen. Uit een voorzet kwam de bal bij de tweede paal en daar rondde Diederik Andringa koppend af. En zo tuinde ONT er dus toch in. Voetballend beter zijn en toch op achterstand komen. Ook na rust lukte het ONT niet om het massieve blok van Rijperkerk uit elkaar te spelen. De combinaties gingen vaak goed tot er een eindpass moest komen. Om verrassend te zijn moest dat dan snel terwijl Rijperkerk weinig ruimte weg gaf. Die combinatie van factoren speelde ONT parten om echt gevaarlijk te worden. En Rijperkerk hoefde niet meer zo nodig. Maar ONT bleef hard werken en met wat meer opportunisme werd Rijperkerk onder druk gezet. En dat werd toch nog beloond. In de 78e minuut was het breedtepassje van Jesper Landman voldoende om van Michel Weisser het goudhaantje te maken dat hij deze competitie al eerder was. Weisser schoot de bal beheerst langs Rijperkerk doelman Redmer Jorna.

Het bleef bij 1-1 en zo sleepte ONT toch nog een verdiend punt uit het vuur. Het gelijkspel was overigens ook wel weer een logische uitslag. Het was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen met, opvallend, héél weinig kansen voor beide teams.
Zo bleef de strijd om de tweede plaats onbeslist. Rijperkerk heeft met een wedstrijd minder gespeeld en één punt of twee punten meer dan de concurrentie nu wel de beste papieren. Maar de competitie is pas halverwege en er zijn nog héél véél punten te verdienen én te verliezen.

Zaterdag speelt ONT uit tegen Wykels Hallum, aanvang wedstrijd 14.30 uur.