Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Na twee wat mindere wedstrijden zagen de ONT supporters het ONT terug wat de supporters dit seizoen vaker zagen. Een ONT dat met veel energie speelde en de tegenstander nauwelijks ruimte gaf in het spel te komen. Een strafschop en de 1-1 direct na rust gaf Anjum misschien het idee dat er toch nog wat te halen viel. Dat was niet het geval. ONT won met 3-1.

Vooraf was ONT best wel wat bevreesd voor Anjum. Niet voor niets stond Anjum op een tweede plaats en met de doelpuntenmachines Jan Tijtsma (deze competitie twaalf goals) en Stephan Overkempe (in totaal 260 competitiedoelpunten) ligt de sterkte vooral voorin. Maar een zéér geconcentreerd spelende ONT verdediging, Albert Wijma, Jorrit de Graaf, Wytze Jongsma met af en toe hulp van Hielke Knippels, stond prima. Misschien dat Anjum één kansje kreeg, maar daar bleef het bij. Afgezien van de strafschop die we niet onder de noemer ‘kans’ categoriseren.

Het publiek zag een levendige eerste helft. ONT was vanaf de aftrap wel de betere ploeg. Anjum had moeite met ONT dat veel beweging op de mat legde. De bezoekers hadden een vrije trap nodig om het eerste gevaar te stichtten. Overkempe kopte uit die vrije trap naast. ONT klopte op de Anjum deur met een schotje van Chris Visser en een voorzet van Thomas Landman die net iets te scherp was voor Michel Weisser. Overkempe etaleerde daarna nog zijn kunnen met een volley die over ging en Weisser schoot voorlangs. Maar Weisser zorgde in de 27e minuut wel voor de 1-0. Freerk Veenstra legde de bal over de Anjum verdediging en Weisser zorgde met een bekeken kopballetje voor de ONT voorsprong. Wat ONT daarna niet deed was met meer doelpunten de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. ONT was overijverig, dat siert de ploeg, maar in die ijver ontbrak vaak de goede eindpass of het beslissende tikje. Zo had Jesper Landman de 2-0 op de schoen, maar Anjum doelman Lolke Dijkstra redde op het schot in de korte hoek. Met Landman is overigens wel de stofzuiger op het ONT middenveld genoemd. Wat een ‘vuile meters’ legde de ONT’er af en wat een gaten dichtte Landman. En dat was ook waar Anjum moeite mee had. Niet alleen met het energieke spel van Landman, het hard werkende middenveld van ONT was baas over dat van Anjum. Anjum kreeg voor rust nog één kans. In de slotminuut zette doelman Dijkstra teamgenoot Overkempe met een uittrap aan het werk. De voorzet werd een corner.

En dan ben je veruit de sterkste partij en wordt het in de 46e minuut toch 1-1. Scheidsrechter Melvin Schuurman uit Nijeveen beoordeelde een schot tegen de arm van Wytze Jongsma als rijp voor een strafschop. En die werd benut door Tijtsma. Het deerde ONT niet, want het prima spel van de eerste helft werd voortgezet. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam ONT weer op voorsprong. Een fraaie één tweetje tussen Jesper Landman en broertje Thomas mondde uit in een afgemeten voorzet van de jongste Landman en een doelpunt van Weisser. Weisser had even daarna geen oog voor een medespeler om een veilige marge te creëren en Veenstra schoot voorlangs. Een uitval van Anjum betekende gevaar via Tijtsma maar de Anjummer schoot druistig naast. Veenstra kreeg zes minuten voor afloop de kans de wedstrijd op slot te gooien, maar vrijwel op de doellijn lukte het de ONT’er niet de bal over de lijn te drukken. Veenstra maakte dat drie minuten voor afloop goed door voor de bevrijdende 3- 1 te zorgen. Anjum verdedigde uit, via de voet van Thomas Landman belandde de bal bij Marten Folkersma. Zijn pass door het centrum zette Veenstra vrij voor doelman Dijkstra en dat betekende 3-1.

Bij die stand bleef het. ONT speelde een uitstekende wedstrijd tegen een echt niet slechte tegenstander. Met de 3-1 winst werd de nare smaak van de wedstrijden tegen Veenhuizen en Fc Grootegast weggespoeld. Wanneer ONT er nu ook nog in slaagt om de kansen op kansen beter uit te voeren staan de ONT supporters nog mooie wedstrijden te wachten.

Jesper Landman over de vraag hoeveel kilometer hij zou hebben afgelegd: “Geen idee. Voor mijn positie moet ik zowel aanvallen als verdedigen dus switchen tussen beiden vergt inderdaad veel loopwerk én een goeie conditie.” Landman zag ook wel verbeterpunten: “Wat er beter kon? Vandaag zijn we tot vele kansen gekomen, wat beter kon was de afronding en het directe spelen.” En over de sleutel voor de winst vandaag: “Die lag zoals altijd bij het afmaken. Dat had vandaag beter gekund. Maar vervolgens lag de sleutel óók bij het secuur verdedigen op hun counter. Dat deden we goed.” “Ik ‘man of the match’? Albert verdient ook heel wat krediet. Je zou hem niet zo snel als ‘man of the match’ neerzetten maar door alle ballen die hij verwerkt denk ik dat hij enorm belangrijk is voor  ons team, zeker vanmiddag.”

Dinsdag 15 maart a.s. speelt ONT een inhaalduel in en tegen Rijperkerk. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.