Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT scoort gemiddeld 3,5 doelpunt per wedstrijd. Met vierdoelpunten voor werd dat gemiddelde gisteravond ook gehaald. Maar waar normaal de ONT verdediging niet heel veel doelpunten tegen krijgt, waren dat er tegen Veenhuizen vier. En dus werd het een 4-4- gelijkspel en dat voelde voor ONT als een nederlaag.

Zeventien seconden na het beginsignaal kon scheidsrechter Bouw uit Peize al weer op zijn fluit blazen. Toen al lag de bal in het netje achter Veenhuizen doelman Marc Gjaltema. Uit een voorzet van Freerk Veenstra tikte Michel Weisser de bal voor de voeten van Janco van der Veen en die scoorde. Toen Weisser op aangeven van Veenstra zes minuten later 2-0 aantekende, leek ONT een onbezorgde avond tegemoet te gaan. Die gedachte veranderde een beetje toen Jim van der Leest in de tiende minuut uit een corner koppend scoorde. Maar met snel combinatiespel bleef ONT de tegenstander wel de wil opleggen. Veenhuizen was op het middenveld vaak net een stapje te laat. Zo bleek Veenstra na een kwartier niet af te stoppen. De ONT middenvelder speelde zich vrij en vond Weisser. Diens voorzet vanaf de achterlijn werd door Chris Visser prachtig verlengd naar de tweede paal  langs de doelman; 3-1. Maar ondanks het veldoverwicht van ONT kregen ook de bezoekers kansen. Balverlies van ONT leidde tot een schot over het ONT doel, maar in de 27e minuut moest ONT doelman Hidde Ament opnieuw capituleren. Jesse Hilverda kon in vrije positie het tweede doelpunt van Veenhuizen aantekenen. Eigenlijk was dat al een smetje op het verder prima spel van ONT. Het ontbrak bij beide tegendoelpunten aan scherpte. En die scherpte miste ONT ook voorin. Want, er ontstonden legio kansen om Veenhuizen nog voor rust verder op de pijnbank te leggen. Maar Weisser schoot naast en over en Van der Veen raakte de buitenkant van de paal. Tussendoor vergat Bram Schmidt in vrije positie de gelijkmaker voor Veenhuizen te scoren. In vrije positie schoot de spits naast. Op slag van rust slaagde ONT er dan toch in een vierde goal te maken. Jurjen Veenstra speelde met een pass door het centrum Van der Veen aan en die doelpuntte.

Met een 4-2 stand begon ONT dus aan de tweede helft. Gezien het spelbeeld van de eerste helft zou die voorsprong moeten kunnen worden uitgebreid, maar hoe anders zou het lopen. Veenhuizen kwam vastberaden uit de kleedkamer. Het lesje van de eerste helft was geleerd en ONT werd nu geen meter ruimte meer gegeven. ONT kreeg het mes op de keel en kwam niet meer aan voetballen toe. Het leidde tot veel foute en onbegrepen passes. Het leidde tot veel gezucht bij de ONT supporters na weer een mislukte actie. Overigens was het niet zo dat het slechte spel van Veenhuizen aan echte kansen hielp. Zo ontstond er een tweede helft die het qua kijkspel bij lange na niet haalde bij de aardige eerste helft. Dat Veenhuizen toch twee keer scoorde had het te danken aan twee merkwaardige goals. In de 54e minuut besloot Sjoert Giezen vanaf 40 meter maar eens op het ONT doel te schieten. Volgens scheidsrechter Bouw, hij stond in het verlengde van het schot, zwabberde bal over Ament het ONT doel in. Elfminuten later viel de gelijkmaker. Giezen schoot opnieuw op doel, nu van kortere afstand. Ament werd blijkbaar verrast door het schot en zag al grabbelend de bal over de doellijn rollen.
Een kans op een winnend doelpunt kwam er voor ONT in blessuretijd. ONT kreeg op de achterlijn op de rand van de zestien meter een vrije trap. Thomas Landman bracht de bal hard voor, maar het geluk was niet aan de zijde van ONT. De bal werd weggewerkt.

Zo eindigde een merkwaardige wedstrijd in 4-4. ONT haalde scorend haar gemiddelde, maar vier tegendoelpunten deden de thuisploeg de das om. En dat deed zeer. Over de tweede helft moeten de ONT’ers het nog maar even hebben. Chaos troef en niet te coachen. ONT trainer Jan Hulzinga: “Ik wist net meer wat ik sizze moast.”

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Fc Grootegast. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.