Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT en ODV spelen regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar. Grote uitslagen zijn er nooit en dat veranderde dus zaterdag. Na een eerste helft waarin beide teams meer hadden kunnen scoren dan het ene doelpunt van ONT, volgde een “vollgas” tweede helft van ONT. En dat resulteerde in een 7-0 overwinning.

Tja, corona. Opnieuw legt de pandemie de competitie stil. En dat voor het derde jaar achtereen. De vorige twee seizoenen werden niet uitgespeeld. Laten we hopen dat het nu bij een tijdelijke onderbreking blijft en na de winterstop de competitie kan worden uitgespeeld.
De KNVB gaf de verenigingen met teams in de A categorie de mogelijkheid om inhaalwedstrijden te spelen. Bij zowel ONT als ODV gebeurde dat niet en dus oefenden ONT en ODV.

Beide trainers wilden wat systemen uit proberen en dat leverde hier en daar wat onwennigheid op. Spelers kwamen terecht op posities die ze niet gewend waren, maar daar zijn oefenwedstrijden voor. Overigens betekende die onwennigheid niet dat er geen kansen waren. Voor ONT gingen twee doelpogingen van Michel Weisser naast en ODV’s topscoorder Folkert Hoekstra (30 jaar; 312 competitiedoelpunten en met nacompetitie, beker en oefen in totaal 433 goals) lukte het niet ONT doelman Hidde Ament te passeren. Maar naast de doelpogingen van Weisser had ONT genoeg kansen om de score te openen en dat gold ook voor de bezoekers. Pas na 30 minuten werd er gescoord. Weisser nam een vrije trap halverwege de helft van ODV, zo tegen de zijlijn. De bal kwam achter de verdediging van ODV terecht en achter het standbeen langs scoorde de net ingevallen Janco van der Veen fraai. Hoewel er daarna ook nog kansen over en weer waren, bleef het bij 1-0.

Het niet benutten van kansen werd de tweede helft wel anders. En hoe! ONT gaf vanaf de eerste minuut vol gas, waar overigens de eerste kans nog wel voor ODV was. Hoekstra kwam weer in scoringspositie maar strandde opnieuw op Ament. Waar ODV in de eerste helft nog wel als team en compact speelde, liet het in de tweede helft de ruimtes erg groot worden. En daar profiteerde ONT optimaal van. Met snel spel en prima combinaties werd ODV van het kastje naar de muur gestuurd. Het kost te veel ‘papier’ om naast de doelpunten alle kansen ook nog eens te noemen. Daarom houden we het bij de doelpunten.

47 min. , 2-0; Van der Veen (kopbal uit corner van Thomas Landman)
53 min. , 3-0; Weisser (lobje na interceptie van Van der Veen)
58 min. , 4-0; Van der Veen (assist Chris Visser)
62 min. , 5-0; Freerk Veenstra (assist Thomas Landman)
64 min. , 6-0; Thomans Landman (schot na actie over links)
67 min. , 7-0; Noël Mulder (assist Veenstra)