Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

30 oktober 2010 14:30

Dreves, H.J.C.

Moeizame 2-0 winst ONT op nummer laatst

OPEINDE - Een zéér compact spelende rode lantaarndrager Haulerwijkse Boys maakte het ONT zaterdag bijzonder lastig. ONT kwam niet tot creatieve ideeën om een bres te slaan in de hechte verdediging van de gasten. Met geluk kwam ONT in de tweede helft op voorsprong waarna pas in blessuretijd de winst werd veilig gesteld.

ONT trof in Haulerwijkse Boys (HWB) de nummer laatst van de competitie. Volgens de technische staf van HWB was de laatste plaats vooral het gevolg van pech en de onervarenheid van de jonge ploeg. Dat werd ook het beeld van de wedstrijd tegen ONT. Ondanks het gemis van een aantal basisspelers liet HWB direct zien dat het niet voor een nederlaag naar Opeinde was afgereisd. De Haulerwijkers speelden erg hecht en daar had ONT het moeilijk mee. Sterker nog, bij ONT ontbrak de creativiteit om een opening te vinden. De beste mogelijkheid voor ONT was er na een half uur. Sietse Jansma stuurde Jacco Tuinstra weg op rechts, de inzet van Tuinstra werd een prooi voor doelman Arjan Hof. In de tegenaanval strandde Yorrick ter Veld op ONT doelman Rory Bruinja en Bruinja had even later ook een reddende hand bij een scrimmage. Net voor rust leek ONT op achterstand te komen. Ter Veld mocht op rechts volkomen vrij door, passte op een vrijstaande medespeler en die liep in de ogen van ONT’s assistent scheidsrechter Johannes Miedema buitenspel. Doelpunt afgekeurd.

De tweede helft werd voor de toeschouwers een stuk vermakelijker. Goed voetbal was van beide partijen niet te zien. Gestreden werd er wel en er vielen doelpunten. ONT kwam in de 54e minuut op voorsprong. Gerrit-Jan Kooistra bracht een bal voor het doel, Henk Bruinsma raakte de bal niet goed maar veroorzaakte wel een scrimmage. Terwijl een HWB speler geblesseerd op het veld lag kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Mario Dekker die de 1-0 aantekende. Pech voor HWB dat de uitstekend leidende arbiter Dreves uit Leeuwarden belaagde die volgens de gasten had moeten affluiten voor de blessure van hun teamgenoot. In de spelregels staat echter dat dat alleen nodig is bij een hoofdblessure en dat was hier niet het geval.

Wie verwachtte dat ONT na de voorsprong beter zou spelen kwam bedrogen uit. ONT ging grossieren in fouten en had opnieuw doelman Rory Bruinja nodig om tot winst te komen. Bruinja was winnaar in een één tegen één situatie met Benjamin Otten. Zes minuten voor tijd was handelend optreden van Jacco Tuinstra nodig om John Lughart vrije doorgang naar het ONT doel te beletten. ONT vergat drie minuten voor afloop de partij op slot te gooien. Invaller Nico de Jong vond met een mooie pass Mario Dekker, maar vrij voor de doelman wist Dekker niet te scoren. In blessuretijd besliste ONT de partij alsnog. De Jong had weer een fijne pass, Otto Kooi, ook invaller, kapte en draaide en scoorde met links in de korte hoek.

A.s. zaterdag speelt ONT uit tegen Friese Boys, aanvang 14.30 uur.