Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 1

Sportlaan 7 B
8822VM
ARUM
tel. 0517-641774

ARUM - In de eerste KO ronde van de beker lootte ONT uit tegen vijfde klasser Arum. Door met 0-4 te winnen bereikte ONT de volgende ronde. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, ruststand 0-0. De overwinning kreeg pas in de tweede helft gestalte.

ONT trainer Jan Hulzinga startte met spelers in de basis die in de competitie de minste speelminuten maakten. ONT heeft een brede selectie, dus stond er een prima elftal binnen de lijnen. Maar dat elftal bakte er in de eerste helft niet zo veel van. Het tempo was te laag, lange ballen kwamen niet aan en dat was ook het geval met de kortere passes. Tel daar bij op de vleugelaanvallers van ONT fel werden verdedigd door de Arum verdedigers en nooit de achterlijn bereikten. Dus, échte kansen voor ONT werden niet gecreëerd. Toegegeven, het is ook best lastig voetballen tegen een zo compact spelende tegenstander. En het is ook zeker geen diskwalificatie van het ONT spel. Er werd beslist wel geprobeerd de Arum-muur te slechten, maar dat lukte niet. Als we dan toch ONT kansjes in de eerste helft willen noemen; Jorrit de Graaf kopte naast uit een corner, Michel Weisser miste de controle na een pass van Albert Wijma en Weisser zag een doelpoging over Arum doelman Jesse Jaarsma net over de lat belandden. Deed Arum mee? Zeker wel, want ook de thuisploeg kreeg kansen in de eerste helft. Na twintig minuten had Dirk-Henk Kuipers een vrije schietkans. Maar, het schot ging recht op ONT doelman Hidde Ament af en leverde geen gevaar op. En twee minuten voor rust kwam Bauke Tjalle Anema in balbezit na ongelukkig ingrijpen van de ONT defensie. Zijn schot ging net voorlangs het ONT doel.

De tweede helft was van ONT van veel beter gehalte. En wat vooral hielp was een snel doelpunt. Al na één minuut stond de 0-1 op het scorebord. Jurjen Veenstra passte op Michel Weisser en die bracht Jesper Landman in stelling. En dat betekende 0-1. ONT bleef de partij controleren, een tweede doelpunt bleef nog uit. Na een kwartier spelen zag ONT Arum gevaarlijk worden via een schot voorlangs van Dani van Eijk, maar twee minuten later werd het toch 0-2. Noël Mulder bezorgde de bal bij de tweede paal bij Michel Weisser en die scoorde. Weisser scoorde ook het derde doelpunt van ONT na een combinatie tussen Janco van der Veen en Thomas Landman. De 0-4 eindstand werd bepaald door Freerk Veenstra die de bal fraai in de verre hoek krulde.

Het is een cliché, de kop van dit verslag: ‘Zakelijke overwinning ONT op Arum’. Maar zo was het wel. Hoewel de eerste helft dan wat minder was, maakte ONT zich geen moment druk om de tegenstander. De overtuiging dat ONT met winst van het veld zou stappen was er vanaf het begin en dat werd ook waargemaakt. Door de winst bereikte ONT de tweede KO ronde.

Jesper Landman zag ook een moeizame eerste helft: “Tegen Arum kwamen we als ploeg in de eerste helft moeilijk op gang, zij zakten ver terug waardoor wij weinig ruimte kregen om te voetballen. In de 2e helft lukte dit beter.” Landman maakte veel meters deze wedstrijd. Over zijn rol: “Mijn taak was voornamelijk de bal verplaatsen en later vooral zorgen dat Arum niet kon counteren”. Landman was ook de maker van ONT’s eerste doelpunt: “Wat er vooraf gebeurde weet ik niet meer zo goed, Michel werd gevonden en die schermde de bal goed af. Vervolgens kon ik in de ruimte duiken en gelukkig had Michel oog voor mij waardoor ik de bal langs de keeper kon werken.”

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen SC Berlikum. Aanvang 15.00 uur. Door de nieuwe coronamaatregelen is publiek dan niet welkom.