20'
25'
Assist: Chris Visser

28 augustus 2021 14:45

In de vierkamp met ODV, ONB en Drachten won ONT van ONB en Drachten en was er een verliespartij tegen ODV. Uiteindelijk leverden die resultaten ONT dat wel de ‘eerste plaats’ op in deze vierkamp waar overigens geen beker aan verbonden was. Het ging om het ‘oefenen’.

Heerlijk, we mogen weer! Dat was iets dat zaterdag vaak te horen was. Langs de lijn, maar vooral ook bij trainers en spelers. Die hebben toch maandenlang opgesloten gezeten in de (terechte) ‘Corona gevangenis’ die wel trainen toeliet maar wedstrijden waren uitgesloten. En ja, het mocht dus weer!
De vierkamp met wedstrijdjes van een half uur werd gespeeld onder prima omstandigheden. Lekker temperatuurtje, geen regen, aardig wat publiek, twee prima scheidsrechters (Peter Pool en Jan Wagenaar) en spelers met honger naar de bal.

ONT speelde de vierkamp met een iets gewijzigde selectie ten opzichte van vorig seizoen. De selectie werd aangevuld met de neo-senioren Thomas Landman en Dennis van Wieren. En enkele spelers deden een stapje terug naar de B selectie.

ONT - ONB
ONT trapte af tegen ONB en dat werd een 3-0 overwinning. De technische staf van ONB (Simon Brilstra en Richard Leegstra, échte ONB’ers) verklaarde dat hun eerste elftal in een overgangsjaar zit. Er is uitstroom van sterkhouders en de nieuwe lichting met kwaliteit laat nog een jaar op zich wachten. ONT had dan ook geen moeite met ONB. In het partijtje van een half uur werd het 3-0 en dat had gezien de kansen wel een hogere uitslag mogen zijn.

ONT had vanaf de aftrap wel kansen maar de afwerking was slordig. Pas na 16 minuten viel de eerste goal, Noël Mulder was de doelpuntenmaker na een ‘klutssituatie’. Vier minuten later zorgde Jurjen Veenstra met een kopbal uit een voorzet van Johan Tjeerdsma voor het tweede ONT doelpunt. En op aangeven van Chris Visser scoorde Mulder zijn tweede doelpunt. Eindstand 3-0.

ONT - ODV
Tegen ODV werd het een heel andere partij. Die wedstrijd werd op gras gespeeld en of dat nou heel erg van invloed was? Feit was in ieder geval dat ONT vrijwel een half uur lang achter de feiten aanliep. Balverlies leidde na tien minuten de 0-1 achterstand in en dat werd ook de eindstand. Dat ONT achter de feiten aanliep kwam ook omdat het aanvallend machteloos was. Voorzetten vanuit vrije positie belandden over het doel en dus de achterlijn en de finesse in andere doelpogingen ontbrak.

ONT - Drachten
De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen zondag tweede klasser Drachten. Trainer Oane Westra (ONT kwam Westra vaak tegen in de 3e klasse) moet het in de 2e klasse doen met een erg jong team. Is bij ONT de oudste speler 27 jaar, bij Drachten is de oudste speler 24 jaar. ONT won deze wedstrijd met 2-1. ONT kwam op fraaie wijze op een 1-0 voorsprong. Hielke Knippels bracht de bal hoog voor het doel, Wytze Jongsma kopte de bal door waarna Jurjen Veenstra de bal met de hak fraai in het Drachten doel deponeerde. Uit een strafschop maakte Drachten de gelijkmaker. Maar vijf minuten voor afloop viel de beslissing in ONT’s voordeel. Michel Weisser stak de bal op Janco van der Veen. Diens inzet werd gekeerd door de Drachten goalie waarna Marten Folkersma toch nog doeltreffend afrondde.